Menu
RSS

CHP Antalya'da 'Adalet Yürüyüşü' Düzenledi

CHP Antalya'da 'Adalet Yürüyüşü' Düzenledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek vermek amacıyla Antalya'da, CHP'nin Muratpaşa, Kepez ile Konyaaltı İlçe başkanlıklarından eş zamanlı yürüyen yüzlerce partili, il başkanlığı binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne Antalya'da partililer destek verdi.

CHP'nin Muratpaşa, Kepez ile Konyaaltı İlçe başkanlıkları önünde bir araya gelen yüzlerce partililer, il başkanlığı binasına yürüdü. Partilere sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. İl başkanlığı binasında toplanan partililer İzmir Marşı ile Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

Ellerinde 'adalet' yazılı döviz ve pankart taşıyan partililer, sloganlarla Ak Parti hükümetini eleştirdi. Yürüyüşe, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı.

İl başkanlığı binası önünde partililere seslenen CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, yarından itibaren tüm ilçelerde kuracakları çadırlarda 21.00- 23.00 saatlerinde 'adalet nöbeti' tutacaklarını söyledi.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlandığı, akademisyen, gazeteci, milletvekillerinin tutuklandığı, işçi, memurun işten atıldığı, adaletin yok edildiği bir süreç yaşandığını savunan Başkan Erdem, "Yargının iktidar güdümüne girdiği, temel insan hak ve özgürlüklerinin güvence altında olmadığı hukuk devletinin özü demokrasinin askıya alındığı süreci yaşıyoruz.

Biz 'herkes için adalet' diyoruz. Basın emekçileri, işçi, esnaf, memur, kadınlar, gençler, öğretim üyeleri, milletvekilleri, üniversite öğrencileri, adil yargılanmayı bekleyen her fert için adalet istiyoruz.

Adaletin bir gün herkese lazım olacağı inancıyla iktidarın hukuk tanımayan uygulamalarına karşı çıkmak için laik, demokratik cumhuriyeti korumak için genel başkanımızın başlattığı adalet yürüyüşüne destek olacağız" diye konuştu.  

Milletvekili Niyazi Nefi Kara da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik, 'Yollar yürümekle aşınmaz' sözünü eleştirdi.

Kara, "Yürünmeyen yol, yol değildir. Adalet mümkün temelidir. Bizim mülkümüz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Adaleti yok ederseniz bu ülkeyi yok edersiniz"  dedi.

Açıklamanın ardından partililer taşıdıkları balonları adalet talebiyle uçurdu.

yukarı çık
0
Paylaşım