Menu
RSS

Budak: Türkiye Yüzünü Yeniden Hukuk Ve Demokrasiye Dönmeli

Budak: Türkiye Yüzünü Yeniden Hukuk Ve Demokrasiye Dönmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, turizmde yaşanan krizin, esnafı olumsuz etkilediğini, turistik bölgelerde işyerlerinin kapandığını belirterek, “Bugün yaşanan afet halidir ve sorumlusu esnafımız değil, AKP hükümetidir.

Ziraat Bankası afet halinde üreticiler için hangi adımları atıyorsa, Halk Bankası da esnaf için aynısını yapmalıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, İl Başkanı Semih Esen ve il örgütü ile birlikte, Serik’in Kadiriye ve Belek bölgesindeki esnafları ziyaret etti.

Turizm sektöründeki krizin temel nedeninin Türkiye’nin “bozulan imajı” olduğunu vurgulayan Budak, “Turizmdeki bugünkü mesele ülkenin kötü yönetilmesi hatta yönetilememesidir. Türkiye’nin imajı yerle bir olmuş durumdadır. Cumhurbaşkanı her gün ekranlardan birilerine saldırıyor.

Sürekli ‘eyy ABD, eyy Avrupa, eyy Almanya’ dersen, sürekli herkesle kavga edersen, bu ülkeye turist gelir mi? Gelmez. Gelmiyor da zaten. 500 milyon dolar bütçeyle her yerde tanıtım da yapsanız bu algıyı kıramazsınız. Bu nedenle Türkiye’de hukuk ve demokrasi yeniden egemen olmalıdır” dedi.

BAKAN UYARILARI DİNLEMEDİ

Geçen yılın sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a bir rapor sunduğunu, destek paketinde esnafın da yer alması gerektiğini vurguladığını belirten Budak, “Ne turizmle ilgili ne de esnafımızın yaşayacağı sorunlarla ilgili uyarılarımız dikkate alınmadı. Sonuçta afet hali ortaya çıktı. Kemer’de oteller kapalı.

398 dükkân boş ya da kapanmış. Serik’te, Kadiriye’de, Belek’te sıkıntı büyük. Bu afetin sorumlusu AKP’dir. Esnafımız 14 yıldır bu ülkeyi kimin yönettiğini iyi düşünmelidir. 14 yıldır esnafı ağzına almayan bir iktidar var” diye konuştu.

ESNAFA AFET DESTEĞİ

Turizm çalışanları ve esnaf için acil desteklerin devreye sokulması gerektiğini vurgulayan Budak, “Binlerce turizm çalışanı, esnaf, evine ekmek götüremiyor. ‘30 bin TL sıfır faizli kredi vereceğiz’ dediler ama yaklaşık 1.7 milyon esnaftan 29 bini alabilmiş. Sicil sorunu krediye engel ve kriz nedeniyle sicili bozulmayan kalmadı.

Bu kısır döngünün aşılabilmesi ek adımlar şart. Ziraat Bankası afet halinde üreticiler için hangi adımları atıyorsa, Halk Bankası da esnafımız için aynı adımları atmalıdır. Ayrıca esnaf için bir de kefalet sistemi kurulmalıdır. Evi kira, işyeri kira, teminat gösterecek bir şey yok. Esnafımız taleplerini gündemde tutmalıdır. Anayasal sınırlar içinde hakkını aramalıdır.”

yukarı çık
0
Paylaşım