Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Budak: “Maliye Bakanı Neye İmza Attığından Habersiz”

Budak: “Maliye Bakanı Neye İmza Attığından Habersiz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Varlık Fonu’nun “rehin ve ipotek”  göstermeyeceği konusundaki açıklamasına tepki göstererek, “Varlık Fonu ile ilgili Bakanlar Kurulu kararında da şirketin faaliyetleri arasında da finansman sağlarken portföyü üzerinde teminat, rehin, kefalet ve ipotek tesis etme maddesi var.

Hem de uluslararası finansman sağlarken bunu yapacak. Rehin ve ipotek olmayacaksa, bu yetkiler neden verildi? Maliye Bakanı önce imzasına baksın” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Canikli’nin Varlık Fonu ile ilgili yaptığı “küresel oyuncu”, “saldırılara karşı koyacak”, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın da Fonu’nun “rehin ve ipotek” vermeyeceği yönündeki açıklamalarının gerçekle bağdaşmadığını söyledi.

Canikli’nin “süper kahraman” arayışında olduğunu kaydeden Budak, “Sayın Canikli’ye öyle bir anlatıyor ki, Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kurumlarıyla, tüm varlıklarıyla sağlayamadığı gücü bir şirket sağlayacak.

Varlık Fonu’nu ‘küresel piyasaları dalgalandıracak, ekonomik saldırıları önleyecek, Türkiye ekonomisini uçuracak’ bir süper kahraman gibi anlatıyor.

Sayın Canikli bilmelidir ki,  Türkiye Cumhuriyeti ucube bir varlık fonu şirketinden daha güçlüdür. Türkiye’nin kredi notunu düşürenler, şimdi bir şirketle kredi mi bulacak? Türkiye özel yetkili kurumlardan, mahkemelerden çok çekti. Şimdi de Türkiye ekonomi alanında özel yetkili Varlık Fonu ile bir felakete sürükleniyor” dedi.

Bakan İmzasına Baksın

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın “Varlıklarını rehin mi koyacak, asla böyle bir şey söz konusu değil. Asla rehin ve ipotek gösterme gibi bir düşünce yok” açıklamasının da gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Budak, 9 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 2016/9429 sayılı Bakanlar Kurulu kararında da, Varlık Fonu Şirketi’nin Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanan sözleşmesinde de rehin ve ipotek maddelerinin bulunduğuna dikkat çekti.

Budak, “Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının TVF’nin finansman sağlamasına ilişkin 24’üncü maddesinin 3’üncü fıkrasında  ‘Finansman sağlanırken TVF portföyü üzerinde teminat, rehin, kefalet ve ipotek tesis edilebilir’ hükmü var.

Bunun altında Bakan Ağbal’ın imzası duruyor.  Aynı şekilde Şirketin amacı ve faaliyet konusu 30 Ocak 2017 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayınlandı. Burada da 3’üncü maddenin e bendinde  ‘Türkiye Varlık Fonu, portföyü üzerinde teminat, rehin, kefalet ve tesis etmek’ hükmü var.

Hem de uluslararası piyasalardan finansman sağlanırken kullanılmak üzere bu yetki veriliyor.  Rehin ve ipotek olmayacaksa, bu hükümler bu metinlere neden yazıldı. Kullanılmayacak bir yetki neden veriliyor?

Yarın Ziraat Bankasını, THY’yi, Eti Maden’i rehin olarak görürsek, kimse şaşırmasın” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım