Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

CHP'li Budak: İşsizlik Fonu Emekçiye Değil AKP’ye Fon

CHP'li Budak: İşsizlik Fonu Emekçiye Değil AKP’ye Fon

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak,  AKP’nin iç ve dış politikadaki büyük hataları dolayısıyla binlerce kişinin işini kaybettiğini, işsizlik fonundan yararlanabilenlerin sayısının da çok sınırlı kaldığına dikkat çekerek, “İşsizlik fonu emekçi için değil,

AKP’nin kendi siyasi ömrünü uzatmaya dönük, günü kurtarmaya dönük adımlar için kullanılıyor” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın işsizlik fonu kaynaklarının kullanımıyla ilgili önergesini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yanıtladı.

İşsizlik fonu varlığının 2016 yıl sonu itibariyle 103.2 milyar TL olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, “İşsizlik fonundan 2002-2016 yılları arasında işsizlik ödeneği almaya hak kazanan toplam kişi sayısı 5 milyon 137 bin 899 olup,

bu kişilere yapılan ödeme miktarı toplam 14 milyar 313 milyon TL’dir” dedi. Bakan Müezzinoğlu, istihdamın arttırılması amacıyla aktif işgücü programları ve toplum yararına programlar yürütüldüğünü belirtti.

İşsize Değil AKP’ye Fon

Bakan Müezzinoğlu’nun yanıtını değerlendiren Budak, “AKP’nin iç ve dış politikadaki büyük hataları ve tek adam dayatması dolasıyla işsizlik yüzde 13 ile rekor kırıyor. Her dört gençten biri işsiz.

Bir yandan da çalışanlar işini kaybediyor. Turizm sektöründe zaten 6 ay çalışabilen yüzbinlerce emekçi, 2016’yı tamamen işsiz geçirdi. Binlerce esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı, şimdi esnafa da işsizlik fonu kuruldu.

Bu tablonun sorumlusu AKP hükümetleridir. İşsizlik fonundan 14 yılda işsizlere yapılan ödeme 14 milyar TL. Gelirin neredeyse sekizde biri. O zaman kapsamı genişletip daha çok vatandaşın bundan yararlanması sağlanması gerekirken,

tam tersine fonun gelirleri başka yerlere aktarılıyor. Bu kaynak nerede değerlendiriliyor, işsizler dışında nerede kullanılıyor, soruyoruz ama yanıt yok. Neden bu gizlilik? İşçinin, emekçinin kaynağı nereye harcanıyorsa,

şeffaf şekilde açıklanmalı. İşsizlik fonu,  işsiz kalan emekçiye değil, AKP’nin kendi siyasi ömrünü uzatabilmek için gündeme getirdiği projelere aktarılıyor. Günü kurtarmaya dönük adımlarda çar çur ediliyor.

İşsizlik ‘herkes bir kişi işe alsın’ denilerek, emirle, talimatla çözülmez. İşsizliği çözmenin yolu, yatırım ve üretimden geçer. Türkiye’de kalıcı büyüme ve istihdam için beton yerine sanayiye, tarıma, yani üretime dönülmesi gerekiyor.

Bunun için de hukukun, adaletin işlemesi, demokrasinin egemen olması gerekiyor” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım