Menu
RSS

Budak: ‘Adalet Ve Demokrasi Mücadelesini Başaracağız’

Budak: ‘Adalet Ve Demokrasi Mücadelesini Başaracağız’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kuruluşundaki inanç ve kararlıkla Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşıyacağını belirterek, “CHP, Büyük Atatürk’ün ilkeleri ışığında yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecek,

adalet, huzur ve demokrasi mücadelesini başarıya taşıyacaktır. Meşruiyeti olmayan anayasa değişikliğiyle kurulmak istenen tek adam düzenine karşı mücadele sürecek” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak,  CHP’nin 94’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada,

CHP’nin, Büyük Atatürk’ün önderliğinde “Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikededir”  tespitiyle başlatılan Kurtuluş Savaşı’ndan doğduğunu vurguladı.

Bugün Türkiye’nin, hukuk ve demokrasinin yok edildiği, yargı bağımsızlığının kalmadığı, kuvvetler birliği düzeninin oluştuğu,  eğitim sisteminin akıl ve bilimden koparıldığı bir süreçten geçtiğini kaydeden Budak, şunları söyledi:

“CHP,  kuruluşundan bu yana, aklın ve bilimin rehberliğinde bağımsızlığı, demokrasiyi, özgürlükleri ve bölünmez bütünlüğü savunmuş, Cumhuriyet ışığını Anadolu’nun her köşesine taşıma çabasında olmuştur.

Bugün Türkiye,  Cumhuriyetimizin temel değerlerinin tahrip edildiği, demokrasinin, hukukun temel ilkelerinin yerle bir edildiği, kanun hükmünde kararnamelerle temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı, adaletin yok edildiği,

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk’ün ders kitaplarından sıfırlanmaya çalışıldığı bir dönemden geçiyor.

Meşruiyeti olmayan bir anayasa değişikliğiyle tek adam düzeni geçerli kılınmak isteniyor.  Böyle bir tablo içinde kimse kendini güvende hissedemez ve hissetmiyor. 

Buradan çıkış yolu Cumhuriyet değerleri ve ilkeleridir. Milletimizle el ele vererek, bu gidişi durduracağız. Adalet ve demokrasi mücadelesini başarıya ulaştıracağız. 

‘Benim iki büyük eserim var biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’  diyen Kurucumuz ve İlk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını,

Partimize emek verenleri saygı ve şükranla anıyorum. Eserlerini savunacağız ve yaşatacağız. CHP’nin 94’üncü yaşı kutlu olsun.”

yukarı çık
0
Paylaşım