Menu
RSS

Batı Akdeniz'in Valileri Çapa Yaptı

Batı Akdeniz'in Valileri Çapa Yaptı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) mayıs ayı olağan toplantısı için Isparta'da bir araya gelen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve Burdur Valisi Şerif Yılmaz, gül bahçesinde gül yaprağı topladı, gülfidanlarını çapaladı. 

Isparta' Güneykent Beldesi'ndeki toplantı öncesinde Vali Şehmus Günaydın, Vali Münir Karaloğlu, Vali Şerif Yılmaz ile BAKA yönetim kurulu üyeleri gül bahçesinde bir araya geldi.

BAKA üyeleri birlikte gül toplarken, Gönen Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ile çiftçilerden gül hakkında bilgiler aldı. Üç vali, hep gül topladı hem de yeni gülfidanlarının diplerini çapaladı.

BAKA üyeleri daha sonra klasik metotla gülsuyu ve gül yağı çıkartılan 'kara kazan' olarak tanımlanan sistemin imbiğine gül boşaltıp ateşini yaktı.

Gülsuyunun çıkarılışı hakkında bilgi alan ve gül suyunu test eden BAKA üyeleri mayıs ayı olağan toplantısı için Güneykent Kültürevi'ne geçti.

Dönem Başkanı Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığındaki toplantıya; Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci ile uzmanlar katıldı. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

yukarı çık
0
Paylaşım