Menu
RSS

Başbakan Yıldırım: Bu Bir Tecavüze Af Değil

Başbakan Yıldırım: Bu Bir Tecavüze Af Değil

Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili "Olay şudur, yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları. Dolayısıyla çocukları oluyor, baba hapse giriyor, çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Mağduriyetin giderilmesi için yapılan düzenlemeyi CHP ucuz istismar aracı olarak kullanmaya çalıştı. Bu bir tecavüze af değil" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

Cinsel İstismar Düzenlemesi

(Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı)

Tekilde üç bin aile olduğu tespit edildi, bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Esasen seçim kampanyalarında hem CHP’lilerin hem MHP’lilerin hem AK Partililerin önüne gelen en büyük sorun. Herkes de bu sorunu çözmek için söz vermişti.

Maalesef CHP ucuz bir istismar aracı olarak kullanmaya kalktı ama her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi, 2007 yılında 8 yıl, 2014 yılında da 16 yıl ceza getirildi.

Bundan böyle bu şekilde evlenmeler olursa hiçbir şekilde müdahale edilmeyecek. Ama geçmişte yaşı tutmayanların evlenmesi sonucu aile dağılmış. Çocuklar perişan, baba içerde. Bir seferliğine mahsus olmak üzere 3 bin ailenin mağduriyeti gideriliyor. Ama CHP her zaman yaptığı gibi çarpıtma, sapıtma ve saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret olay bu.

Dolar Açıklaması

Ekonomik kurul toplantısını yapacağız. Amerikan seçimlerinden sonra dünyada ekonomilerinde bir hareketlilik başladı. Özellikle döviz kurlarıyla başlayan bu hareketliliğin halen devam ettiğini biliyoruz.

Dolardaki artış da dahil olmak üzere, bu konuları değerlendireceğiz. Pek çok ülkenin ekonomik göstergelerinden çok daha iyi durumdayız. Ama tedbirsiz olmamızı bu şartlar gerektirmiyor.

Bundan sonra ekonomimizle ilgili yapılması gereken işler nedir, kararlar nedir onları alacağız.

Chp’den Randevu Talebiniz Olacak Mı?

Ülkenin geleceği için, menfaati için her konuyu görüşür, konuşuruz. Aynı görüşte olmayabiliriz ama bu konuşmaya engel değil.

Ypg Çekiliyor Mu? Abd İle Temasınız Oldu Mu?

Münbiç’teki PYD varlığının ortadan kaldırılması konusunda başından beri ABD ile mutabakatımız var. Her görüşmede bu mutabakatın arkasında olduklarını ifade ediyorlar. Halen bunun tahakkuk etmelerini bekliyoruz. Çekilecekler, öyle veya böyle çekilme durumundalar.

yukarı çık
0
Paylaşım