Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalyalı İki Başkanın Ortak Noktası, Yılan Hikayesine Dönen Kırcami

Antalyalı İki Başkanın Ortak Noktası, Yılan Hikayesine Dönen Kırcami

Antalya’nın yılan hikayesine dönen Kırcami planlarının mahkeme tarafından iptal edilmesine, Büyükşehir ve Muratpaşa belediye başkanlarından açıklama geldi. Başkanlar, kararın nihai karar olmadığını kaydetti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,

Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanmış olan 1/25000 bin ve 1/5000 ölçekli Kırcami Bölgesi İmar Planlarını iptal ettiğini üzülerek öğrendiklerini kaydetti.

Bu iptal kararına bağlı olarak, dört yıldır büyük uğraş ve özveriyle hazırladıkları 1/1000'lik uygulama imar ve parselasyon planlarının da dayanaksız kaldığını ve iptal edildiğini aktaran Başkan Uysal, şöyle dedi:

"İptal kararı veren mahkemenin başkanı dahil 3 hakiminin birden değişmesi ardından bilirkişi raporuna itirazlarımız yok sayılarak, yeni bir keşif yapılmadan ve ek bilirkişi raporu alınmadan alelacele karar verilmiştir.

Kentin ortak aklını yansıtan, büyük uğraş ve özveriyle hazırladığımız 1/1000'lik uygulama imar ve parselasyon planlarımız, tek bir bilirkişi incelemesi ile yok sayılmaya çalışılmaktadır.

Yıllardır kangren olmuş bir sorunun çözümü olan planın iptali kararı, eksik ve yetersiz inceleme ile hazırlanan tek bilirkişi raporuna dayanılarak, apar topar verilmiştir."

'SÜREÇ TAMAMLANMADI

"Hem 1/1000 ölçekli uygulama imar planının hem de üst ölçekli 1/25.000 ve 1/5000 ölçekli Kırcami Bölgesi İmar Planlarının iptali kararları için hukuki süreç henüz tamamlanmadı. Her iki dosyada da hukuki mücadelemiz sürecektir.

Kırcamili komşularımızla, kentimizin hakkını ve 4 yıldır ortaya koyduğumuz emeği korumak adına Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan 1/25000 ve 1/5000 ölçekli Kırcami bölgesi nazım imar planlarını iptal eden davaya 'Müdahil' olduk.

İptal kararına, Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz edeceğiz. Aynı zamanda iptal kararına karşı yürütmeyi durdurma talep edeceğiz.

Ayrıca bugüne kadar gelen plan hazırlama sürecinde olduğu gibi ihtiyaç halinde yapılacak, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli revizyon planlarının hazırlanması sürecinde de işbirliği arayışımız ve mücadelemiz devam edecektir."

TÜREL: İSTİNAFA BAŞVURDUK

Büyükşehir Belediye Başmkanı Menderes türel ise konuya ilişkin twitter hesabından açıklama yaptı. Başkan Türel açıklamasında, "Kırcami planlarının iptal kararı nihai karar değildir. Hukuki süreç tükenmemiştir.

İstinaf Mahkemesi'ne itiraz ederek halkımızın bu konudaki sorununu çözmek adına gerekli çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım