Menu
RSS

Antalya Valisi Karaloğlu'nun 15 Temmuz Mesajı

Antalya Valisi Karaloğlu'nun 15 Temmuz Mesajı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Münir Karaloğlu yayınladığı mesajda, devlet- millet el ele yazılan 15 Temmuz Destanı'nın 1'inci sene-i devriyesinde hüznü, heyecanı, coşkuyu,

onur ve gururuyla milletçe hep birlikte yaşadıklarını söyledi. Vali Karaloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması ve işgal girişimi, milletimizin verdiği destansı mücadele neticesinde parlak bir zafere ve aydınlığa dönüşmüştür.

Aziz milletimiz o gece, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuştur. Tankın, topun, tüfeğin, helikopterin, uçağın, füzenin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır."

15 Temmuz'un milletin yaşadığı saldırıların ne ilki ne de sonuncusu olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, "Selçukludan Cumhuriyete, bin yıldır bu topraklardaki varlığımızı hazmedemeyen iç ve dış güçlerin saldırıları devam ediyor ve edecektir.

Ancak, bütün bu saldırılar karşısında milletimizin duruşu her zaman nettir. Kendisini hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde cevap vereceğini 15 Temmuz 2016'da bir kere daha dünyaya göstermiştir" dedi.

Türkiye'nin şanlı tarihinin altın sayfalarına 15 Temmuz Destanı olarak not düşülen bu büyük zaferin asıl kahramanlarının canlarını feda eden aziz şehitler ve kahraman gaziler olduğunu vurgulayan Münir Karaloğlu, "15 Temmuz gecesi onların gösterdiği, cesaret, dirayet ve dik duruş ve kararlılık her türlü değerin üstündedir.

Ve hiç şüphesiz, bu toprakları vatan kılma uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimiz gibi, 15 Temmuz gecesi hainlere karşı vatanımızı, demokrasimizi savunurken can veren şehitlerimiz de kalplerimizdeki mümtaz yerlerini almışlardır; gönlümüzün, başımızın tacıdır.

Bununla birlikte, cennetmekân şehitlerimizi ve onların öncülüğünde yazılan 15 Temmuz destanını asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un her yıl dönümünde yâd edecek, kahramanlıklarını nesilden nesile gururla aktaracağız.

Bu toprakları vatan kılan tüm şehit ve gazilerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım