Menu
RSS

Antalya Valiliğinin Yasak Kararı TBMM Gündeminde!

Antalya Valiliğinin Yasak Kararı TBMM Gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Antalya Valiliğinin açık alanlarda alkol kullanımını yasakladığı kararını TBMM gündemine taşıdı. Başbakanın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunulan soru önergesinde turizmin başkenti Antalya’da turizm sezonu öncesi alınan bu kararın gerekçesinin yanıtı istendi.

Açık alanda alkol kullanımı nedeniyle artan suç oranlarının önüne geçilmesi ifadesinin açıklanmasını isteyen Kara, Antalya’da son yıllarda alkol tüketimi nedeniyle artan suç oranlarının rakamlarını ve suçların niteliğinin de önergesinde yanıtlanmasını istedi.

Turizmi Olumsuz Etkileyeceğine Dikkat Çekildi

Yabancı turistlerin en çok tercih ettiği şehirlerimizden olan Antalya’da son yıllarda yaşanan turist ve turizm gelirleri kayıplarına dikkat çeken CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, alınan bu kararın turistlere anlatılması konusunda Antalya’daki yöneticilerin nasıl bir çaba içerisinde olacaklarını merak ettiklerini belirtti ve bu kararın turizmi olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti.

‘Bu karar ile yabancı turiste gelmeyin demek isteniyor. Merak ettiğimiz bu kararın alınması aşamasında kimlerle görüşüldüğü.

Mesela turizm sektör temsilcilerinin fikri alınmış mıdır? Bu talep kimden gelmiş ve bu yasak kararı nasıl bir ihtiyaçtan doğmuştur?’ sorularını yönelten Kara, AKP’liler tarafından her vesile ile dile getirilen ‘kimsenin yaşam tarzına karışmıyoruz’ söyleminin de alınan bu yasak kararı ile gerçeği yansıtmadığının ortaya konulduğunu söyledi.

Kiliseler de Bu Karara Dahil Mi?

Kararda yer alan ibadethaneler kısmına da dikkat çeken CHP’li Kara, ‘Hristiyanlık dininde kiliselerde şarabın tüketildiği ayinler yapılmaktadır. Hristiyan dinine mensup Antalya’da yaşayan vatandaşlarımız ile yurtdışından gelecek olan turistlerin katılacakları bu ayinler bu yasak kapsamında mıdır?’ sorusunun da Başbakan tarafından yanıtlanmasını istedi.

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara'nın Yönelttiği Sorular:

  • Antalya Valiliği açık alanlarda alkol kullanımı yasağını hangi gerekçelerle almıştır?
  • Antalya’da önergenin verildiği tarihe kadar açık alanlarda alkol kullanımı sebebiyle artığı iddia edilen suç oranı rakamları ve suçun niteliği hakkındaki bilgiler nedir? Kaç kişi hakkında ilgili kanunlarca işlem yapılmıştır?
  • Antalya Valiliğinin almış olduğu açık alanlarda alkol kullanımı yasağı konusunda Antalya büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin görüşü alınmış mıdır?
  • Antalya Valiliğinin açık alanlarda alkol kullanımı yasağı konusunda şehre gelecek yabancı turistlere bu yasak nasıl açıklanacaktır? Bu yasağın yabancı turistlere anlatılması için Valilik ya da Emniyet birimleri bir çalışma yapmakta mıdır?
  • Turizm şehri Antalya’da hali hazırda eskiye nazaran kötü bir seyir izleyen turizm sektörünün temsilcileri bu yasak konusunda bilgilendirilmiş midir? Bu yasak konusunda fikirleri alınmış mıdır?
  • Açık alanda alkol tüketen kişilerin, alkollü içecekleri, başka meşrubat kutu veya şişelerinde tüketmesi halinde kontrolü nasıl sağlanacaktır? Emniyet birimleri önlem olarak alkolsüz içecek kutu ve şişelerini de mi kontrol edecektir?
  • İbadethanelerde de alkol kullanımı yasağının olacağı hususuna vurgu yapılırken Hristiyanlık dininde bazı mezheplerde kilisede şarabında içinde bulunduğu ayinler yapılmaktadır, Hristiyanlık dinine mensup vatandaşlarımız ve yabancı ziyaretlerin bu ibadetleri de yasak kapsamına alınmakta mıdır?
  • 16 Nisan referandumu sonrası Antalya genelinde “hayır” oylarının çok çıkması ve turizm sezonu öncesi böyle bir karar alınarak, vatandaşların yaşam tarzına müdahale edildiği iddiasına Valilik ve Hükümet ne yönde bir açıklama yapacaktır?
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık vurguladığı “kimsenin yaşam tarzına karışmıyoruz” sözlerine rağmen alınan bu kararla amaçlanan nedir?
  • Valiliğin Kabahatler Kanununun Sarhoşluğu düzenleyen 35. Maddesinden değil de, Emre Aykırı Davranışı düzenleyen 32.maddeden cezalandırması yönelik karar almasının sebebi nedir?
  • Bu yasağın alınması aşamasında tarafınıza ya da Hükümetinize bilgi verilmiş midir? Bu yasağın başka illerde de uygulanması düşünülmekte midir?
yukarı çık
0
Paylaşım