Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Ticaret Zirvesi Yapıldı

Antalya Ticaret Zirvesi Yapıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Antalya Ticaret Zirvesi' yoğun katılımla gerçekleştirildi.

ATSO, TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu, Antalya Genç İş Adamları Derneği (ANTGİAD), Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) ve Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği (YÖRSİAD) işbirliğinde düzenlenen 'Antalya Ticaret Zirvesi' yoğun ilgi gördü.

Zirveye, ATSO Başkanı Davut Çetin, Meclis Başkanı Süleyman Özer, TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ulaş Yıldırım, ANTGİAD Başkanı Volkan Barutçu, ANTİKAD Başkanı Leman Sedef Tuna, YÖRSİAD Başkanı Semin Beken, ATSO Yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile çok sayıda işadamı katıldı.

Business Networking Akademi'den Ertuğrul Belen'in moderatörlüğünde gerçekleşen 'Etkili ve Hızlı Tanışma Seansı'nda karşılıklı ikili görüşmeler yapıldı. Üç'er dakikalık periyotlarla yer değiştiren katılımcılar, birbirlerini tanıma ve yeni işbirlikleri kurma fırsatı yakaladı.

Zirvenin açılışında konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, oturumun Antalya'nın dört girişimci topluluğunu bir araya getirdiğini belirtti.

Böyle bir işbirliğinin gerçekleştirilmesinin başlı başına alkışlanacak bir olay olduğunu kaydeden Başkan Çetin, "Bu birliktelik Antalya'nın geleceği için en güçlü ışıktır, en önemli yatırımdır. Bizim nesil Antalya için gerekli olan birlikteliği yeterli düzeye getiremedi.

Çoğumuz kendi işimizde ilerledik, fakat büyük çaplı ortak projeler yapamadık. Bir kentin en önemli sermayesinin kentin kimliği olduğunu geç anladık" diye konuştu.

"Turist sayısını, ihracat miktarını, altyapı yatırımlarını konuştuk ancak sosyal sermayemizi ihmal ettik" diye Çetin, "Küresel rekabete değil, yerel rekabete önem verdik. İşte siz bu birliktelikle büyük bir değişime imza atıyorsunuz.

Kardeşlik ruhuyla Antalya için birlikte çalışmaya devam ederseniz hem siz daha başarılı olacaksınız hem de Antalya'ya yeni bir model getireceksiniz" dedi.

Modern İşbirliği Ağlarına İhtiyacımız Var

Fikri hür, vicdanı hür, sorgulayan bireyler olmadan ekonomik ve sosyal kalkınma olamayacağını vurgulayan Davut Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Networking, ağ oluşturma, yani birlikteliği değer yaratan bir sürece dönüştürme bütün işadamlarının öğrenmesi gereken bir konudur.

Türkiye'de siyasi, dini, bölgesel gruplaşmalar geleneği vardır, fakat modern işbirliği ağları çok yetersizdir. Geleneksel gruplaşmaların hangi boyutlara ulaştığını geçen yıl hain darbe girişiminde en kötü şekilde gördük.

Ulus veya millet; anayasa ile devletini kurmuş, eşit vatandaşları temsil eder. Devlet nezdinde, hukuk önünde eşit vatandaş olmadan güçlü millet olunamaz.

Bu nedenle artık geleneksel gruplaşmalar yerine modern networklere, yani modern işbirliği ağlarına ihtiyacımız var. Fikri hür, vicdanı hür, sorgulayan bireyler olmadan ekonomik ve sosyal kalkınma olmaz.

İşte bu salonda bu insanları, Antalya'yı, hatta Türkiye'yi bilgi çağına taşıyacak girişimcileri görüyorum ve bundan büyük mutluluk duyuyorum."

Antalya'nın ciddi bir yaratıcı potansiyele de sahip olduğunu vurgulayan Davut Çetin, "ATSO olarak düzenlediğimiz inovasyon araştırmamızda, vitrin yarışmamızda bunu yakından gördük.

Dünya çapında başarılara imza atan, işler çıkaran firmalarımız, girişimcilerimiz var. Bu nedenle artık hep birlikte kısır tartışmaları geride bırakacağız. Vizyonumuzu sürekli olarak geliştireceğiz, dünyaya açılacağız.

Birbirimizi destekleyerek, işbirliğiyle Antalya'yı büyüteceğiz ki, biz de beraber büyüyelim. Sizler Antalya'yı çok daha ileriye götüreceksiniz, kendi işinizde de daha başarılı olacaksınız" diye konuştu.

 

yukarı çık
0
Paylaşım