Menu
RSS

Antalya Müzesi Yerinde Kalıyor

Antalya Müzesi Yerinde Kalıyor

Antalya’daki sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği müze tartışmasını bitiren açıklama Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden geldi. Genel Müdür Yardımcısı Yakup Harmanda, “Antalya Müzesi’ni yaşayan bir müze haline getireceğiz” dedi.

Antalya Müzesi’nin, 1.8 Milyar TL yatırım yapılan 121 dönümlük EXPO 2016 sergi alanına taşınma fikri, olgunlaşamadan rafa kaldırıldı.

Kenti uzun süredir meşgul eden tartışmayla ilgili son noktayı koyan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yakup Harmanda, açıklamalar yaptı.

PROJE HAZIR ONAYLAR TAMAM

Antalya Müzesi’nin mevcut yerinde kalacağını müjdeleyen Harmanda, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak projemizi zaten mevcut alanda planlamıştık. Proje çalışmasını da tamamladık ve tüm onaylarını aldık.

Tabi bölge milletvekillerimizin müzenin EXPO alanına taşınmasıyla ilgili bir önerisi vardı. Öneri tartışıldı, ağırlık müzenin mevcut yerinde kalması yönünde oldu” dedi.

TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI

Müze alanının Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’ne ait araziyi de içine alarak genişletilmesiyle ilgili öneriyi de desteklediklerini kaydeden Harmanda, “Bizde bu konuyu destekliyoruz. Bakanlıklar arası tahsis süreci devam ediyor. Ancak şunu açıkça ifade edebilirim ki müzemiz mevcut bulunduğu alan üzerinde yapılacak” diye konuştu.

BU MÜZE YAŞAYACAK

30 bin metrekare alanı kapsayan yeni müze projesinin detaylarını da paylaşan Genel Müdür Yardımcısı Harmanda, şöyle devam etti: “Müzemizin içinde kütüphaneler, konferans salonları olacak. Yani müzemiz yaşayacak. İçinde kafeler, restoranlar olacak. 500 kişilik konferans salonu, 150 şer kişilik iki adet mini salonumuz bulunacak.”

DOĞAL MALZEME KULLANILACAK

“Müzemizin canlandırma ağırlıklı olmasına da dikkat ettik. Tıpkı Zeugma, Hatay, Göbeklitepe gibi canlandırma ağırlıklı salonlarımız olacak. Bölge mimarisini de dikkate aldık.

Binalar yapılırken doğal malzemeler kullanılacak. Aslında biz de müzenin EXPO’ya taşınmasına taraftar değildik. Çünkü böyle bir karar sonrası sıfırdan proje yapılması gerekecekti ve zaman kaybedilecekti.”

VALİ DE DESTEK VERMİŞTİ

ATSO ve ANSİAD öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Antalya Müzesi’nin yerinde kalması için imza kampanyası başlatmış, kampanyaya ilişkin imza süreci devam ederken Hürriyet’e konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Müze eski yerinde kalsın ama karayolları arazisini kullanarak yeni bir müze yapılsın fikrini ben de destekliyorum” demişti.

yukarı çık
0
Paylaşım