Menu
RSS

Antalya iyi Parti Eski İl Başkanı Aydın: Hakkımdaki Art Niyetli Haberlere İtibar Etmeyin

Antalya iyi Parti Eski İl Başkanı Aydın: Hakkımdaki Art Niyetli Haberlere İtibar Etmeyin

Antalya İyi Parti eski İl Başkanı Ahmet Aydın, hakkında bir internet sitesinde yayınlanan asılsız ve art niyetli olduğunu iddia ettiği yazılar hakkında kamuoyuna açıklamada bulundu. Aydın acıkmamasında ” Haberde yer verildiği gibi iddianame savcılık tarafından hazırlanmış olup

henüz ceza mahkemesine gönderilmemiş ve ceza mahkemesi tarafından iddianame kabul edilmiş değildir. Ayrıca hakkımda ortada bir mahkeme kararı dahi yokken olayla ilgili olarak büyük harflerle “cezalandırılmasına karar verildi” şeklinde yanıltıcı ve art niyetli ifadelere

yer verilmesi usul ve yasaya aykırıdır. Bu nedenle, hakkımda “sanık” ifadesinin kullanılması hem etik olmamış hem de bir gazeteci olarak kullanılan terimin anlamının yeterince araştırılmadığını göstermektedir” dedi.

Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyi amaçlayan yazı olduğunu söyleyen Aydın açıklamasında şunlara değindi:

“Şahsım hakkında bir internet sitesinde 16/01/2020 tarihine yayınlanan “Sanık Ahmet Aydın aday olamayacak!” başlıklı yazı, gerçeği yansıtmayarak yanlış bilgilerle kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Öncelikle, haber başlığında kullanılan “sanık” teriminin kullanılabilmesi için bir kişi hakkında ceza soruşturması sonrası iddianamenin kabul edilip ceza davasının açılması gerekmektedir ancak hakkımda açılan bu hususta bir ceza davası mevcut değildir.

Haberde yer verildiği gibi iddianame savcılık tarafından hazırlanmış olup henüz ceza mahkemesine gönderilmemiş ve ceza mahkemesi tarafından iddianame kabul edilmiş değildir.

Ayrıca hakkımda ortada bir mahkeme kararı dahi yokken olayla ilgili olarak büyük harflerle “cezalandırılmasına karar verildi” şeklinde yanıltıcı ve art niyetli ifadelere yer verilmesi usul ve yasaya aykırıdır.

Bu nedenle, hakkımda “sanık” ifadesinin kullanılması hem etik olmamış hem de bir gazeteci olarak kullanılan terimin anlamının yeterince araştırılmadığını göstermektedir.

Bununla birlikte, “Antalya 6.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada sanık Ahmet Aydın, TCK 53 maddesi gereğince kamusal hakları(seçme, seçilme, kamuda görev alma) ceza müddeti boyunca kullanma yoksunluğu cezasıyla hakim karşısına çıkacak.”

Şeklindeki bilgi de gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki, Antalya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılmış ve görülecek bir davanın bulunmamasının yanısıra TCK m.53 gereği verilecek ceza, ceza yargılaması sonunda kişi hakkında verilecek ceza ile verilen hak yoksunluklarını ifade eder.

Yargılama sürecinde tedbiren verilen bir cezai yaptırım söz konusu olamayacağından yazıda yer alan bilginin hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır. Kaldı ki, işbu haber yazısı, ceza davası bile açılmayan hakkımda seçme ve seçilme haklarından yoksun olduğu gibi

yanlış bilgilerle İYİ Parti’nin Antalya genelinde yapacağı kongreler öncesi hakkımda ve İyi Parti’yi karalama politikası güdülerek doğru olmayan ve doğruluğu teyit edilmeden yayınlanmış bir yazıdır. 

Şunu da belirtmek isterim ki; benim İl Başkanlığı yaptığım dönemde İl Divan Kurulu üyesi olan Rıdvan Yıldız’ın şahsi avukatlığımı yaptığı zamanda elde ettiği şahsi davalarıma ait bilgilerimi gerçeğe aykırı şekilde sosyal medya üzerinden paylaşması nedeniyle kendisi hakkında

yapmış olduğum şikayet neticesinde hakkımda asılsız iddialar ile mensubu olduğum İyi Parti’nin parti defterlerini tutmamaktan savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Daha önce İyi Parti’ye kayyım atanması için mahkemeye başvuran

Rıdvan Yıldız’ın kendini ve ekibini İyi Parti’nin üstünde gördüğü ve partiyi şekillendirmeye çalıştığı aşikardır. Kaldı ki, şikayet konusu yaptığı olayların asıl sorumluları parti il sekreteri ile parti muhasibidir. Defterler tutulmamışsa ki, öyle bir şey yok.

Varsa da Partimiz Tüzüğü ve Siyasi Partiler Kanunu gereği bunun sorumlusu şahsım değildir. Davanın açılıp açılmayacağı henüz belirli olmayıp, ilerleyen zamanda şahsıma yapılan kumpasları tüm belgeleri ile birlikte kamuoyuna açıklayacağımı ve

adalet önünde de yasal haklarımı arayacağımı siz kıymetli İYİ partiye gönül vermiş dava arkadaşlarıma, basınımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla bildiririm.

 Ahmet AYDIN”

yukarı çık
0
Paylaşım