Menu
RSS

Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır: İyi Parti Türk Milleti’nin ta Kendisidir!

Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır: İyi Parti Türk Milleti’nin ta Kendisidir!

İyi Parti Antalya İl Teşkilatı’nın yönetim ve disiplin kurulunda yer alanlar, düzenlenen organizasyonla basına tanıtıldı. Türkiye’de ayrışma ve kutuplaşmanın çok ciddi bir seviyeye geldiğine dikkat çeken İl Başkanı Nizamettin Sağır; “İyi Parti Türk Milleti’nin ta kendisidir” dedi.

İyi Parti Antalya İl Teşkilatı yönetim kurulunun basına tanıtımı, Akra Otel’de gerçekleştirildi. Türkiye’deki siyasi boşluğu dolduran tek partinin, İyi Parti olduğuna dikkat çeken Sağır, ülkenin içinde bulunduğu siyasi tablonun fotoğrafını çekti.

İyi Parti Siyasi Boşluğu Doldurdu

“15-16 yıldır,  özellikle 2007’den sonra Türk milletini ayrıştıran bir siyasi anlayış, ülkeye hâkim oldu” diyen Sağır, bu tablonun İyi Parti iktidarıyla ortadan kalkacağını savundu.  İyi Parti Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır, Bilgi Üniversitesi’nin yaptığı anket sonuçlarına da değindi.

Sağır; “Eksiklik neydi de bu eksikliği İyi Parti dolduruyor sorusunun cevabı basittir. Türkiye’de seçmenini kamplaştırarak konsolide etme üzerine kurulu, bu siyaset anlayışının topluma yansımaları, insanın içini acıtacak derece acılara dolu.  Bilgi Üniversitesi’nin yapmış olduğu bir kamuoyu araştırma sonuçlarını okuduğumda, ömrünü politikaya vermiş bir kardeşiniz olarak kahroldum desem yeridir.

Bilgi Üniversitesi’nin yapmış olduğu ankette; Türk insanın yüzde 70’nin evlatları, eşlerini bir başka siyasi partiye mensup olanlardan seçmiyor. Yüzde 62’si bir başka siyasi partiye oy verenlerle ortak olmama niyetinde. Hatta daha üzücü olanı, yüzde 64’lük kesimin çocuklarının bir başka partiye mensup olanın çocuklarıyla oynamaması gerektiği yönünde bir durum söz konusu.

Türkiye deyim yerindeyse yarılmış bir pozisyonda. Toplumsal pozisyon itibariyle bu yarılmışlık, bu kavga, bu dövüş insanı canından bezdirdi” ifadelerini kullandı.

Gönüllüler Ve Cesurlar Partisi

İyi Parti Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır; kurucu il başkanlığı görevinin kendisine verilmesinden sonra, partiye katılım anlamında çok ciddi bir taleple karşı karşıya kaldıklarını aktardı. “Antalya’da kurucu il başkanlığı görevi bize verildikten sonra ciddi manada bir talep var. 

Bu partiyi kuran Sn. Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin söylediği gibi; bu partiyi siyasetle ilgilenenler kurmadı,  Türk Milleti’nin talepleri kurdurdu” diyen Sağır, konuşmasına şöyle devam etti: “Buradaki kadro da yer alamayan insanlar da var. Gönüllü insanlar var. Bu bir cesurlar ve gönüllüler partisidir. Aynı zamanda bir kadın hareketidir. Disiplin ve yönetim kurulunda yer alan kadınlarımıza cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Bu yönetim oluşturulurken; Türkiye’deki mevcut gidişattan rahatsızlık duyan, Atatürkçü, demokrat, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik ilkelerine bağlı, Türk Milliyetçisi, Anadolu muhafazakârları gibi bütün kesimler, İyi Parti’nin kuruluşuna umut bağladılar.  Mevcut siyasi partilerde siyaset yapmayı uygun görmeyerek siyaset arenasında hiç yer alamamış insanlarımız, il ve ilçe teşkilatlarının kurulmasında görev talep ettiler.

Bu yapı, toplumun tüm kesimini kucaklayacak bir yapıdır.  Deyim yerindeyse Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, demokrasiye ve parlamenter demokrasiye inanan, kuvvetler ayrılığı ve hukuk devleti, hukukun üstünlüğüne inanan, Türkiye’de huzur ve adaletin olmasını isteyen bütün kesimler içimizde var. Üniversite öğrencileri bile var.  Partimizde kadın kolları yoktur. Kadınlar direkt yönetimin içindedirler”

 “Muhalefet Gazetecilere Düştü”

Türkiye’deki siyaset kurumunun, son 10 yıldır kazanma ve kaybetme üzerine kurulduğuna dikkat çeken Sağır; “Son 10 yıldır Türk milletinin sıkıntılarına çözüm üretme işlevini yürütmesi gereken siyaset kurumu, kazanmak ve kaybetmek üzere bir siyaset anlayışına dönüştü. Siyaset adına toplumda konuşulan şeylere baktığınızda, ya polemikler konuşuluyor ya da seçimleri kimin kazanıp kaybedeceği konuşuluyor. 

Milletin ne kazanıp ne kaybedeceği konusunda toplumda hiçbir şey konuşulmuyor.  Toplumun değişik kesimlerinin sıkıntılarıyla ilgili siyasetçiler doğru dürüst laf etmiyorlar. Antalya siyasetine de bakın, uzunca bir süredir bir sessizlik hâkim.  Siyasetin yerine getiremediği, yerel iktidarlara muhalefet görevini maalesef basın üstlenmek zorunda kaldı. 

Basın mensupları, siyasetçiler muhalefet yapmadıkları için, kendileri muhalefet görevini üstlenmek zorunda kaldı. İyi parti bu boşluğu dolduracaktır” ifadelerini kullandı.

“Bizde Küskünlüğe Yer Yok”

Partinin Antalya’daki teşkilat çalışmaları hakkında da bilgiler veren Sağır; 5 ilçe hariç, Antalya’daki tüm ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarının tamamlandığı bilgisini verdi. İyi Parti’nin seçimlere hazırlık konusunda ciddi bir çalışma içerisine girdiğini de sözlerine ekleyen Sağır, partideki küskünlüklerin, yapılan görüşmelerle en aza indirildiğini dile getirdi.

İyi Partiye Ak Parti’den Katılımlar Var

İyi Parti’nin yönetimine MHP ve Ak Parti dâhil tüm partilerden katılım olduğunu söyleyen İl Başkanı Nizamettin Sağır, şöyle devam etti: “MHP den ayrılan arkadaşlar, MHP’nin mevcut gidişatını, yönetim anlayışını ve ideolojik anlayışını Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretemeyeceğini anladıkları için Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrıldılar.

Dolayısıyla eski MHP’liler, ayrılan arkadaşlar var. Genel başkanımız da MHP’de Genel Başkan yardımcısıydı. İyi Parti içerisinde bütün partiler var. Merkez sağdan,  Doğru Yol Partisi’nden, Demokrat Parti’den, Anavatan Partisi’nden, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ve Ak Parti’den. Siyasete hiç girmemiş insanlar var”

“Koalisyonlar Bitecek Demişlerdi”

İyi Parti Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır, seçim ittifakları konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. İyi Parti’nin, Türk milletinin ittifakıyla iktidar olacağına inanan Sağır; “Referandum döneminde, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen siyasal ucubeye oy verirseniz,

Türkiye’de koalisyonlar hükümeti kapanacak dediler. İstikrar olacak, koalisyon olmayacak dediler. Oysa neyle karşılaştık; Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk seçiminde, milletin vereceği oylar üzerine koalisyon kurmak yerine,  milletin verdiği oydan daha önce koalisyon kurmak zorunda kaldılar.

Türkiye, koalisyonlara mahkûm kalacak.  Bu koalisyonun adına isim vermeye çalışıyorlar. Bu ittifak koltuk ittifakı, bu ittifak saray ittifakıdır.  İyi Parti’nin ittifak içinde olup olmayacağını biz değil genel merkez karar verir. Referandumda hayır diyen Türk seçmeni, siyasal kaygılarla hareket etmediler. 

Demokrasi, hukuk ve adalet kaygılarıyla hareket ettiler. Kaderlerini tek adama teslim etmeme konusunda bir irade birliği ile hareket ettiler. Dolayısıyla referandumda yaşanan bu seçmen kitlesinin seçimler sırasında da tecelli edeceğine inanıyorum. Türk Milleti’nin ittifakıyla Meral Akşener Cumhurbaşkanı seçilecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

Tabanın Ve Üyelerin Dediği Olacak

İyi Parti’nin klasik bir siyasi parti olmadığının altını çizen Nizamettin Sağır, partide tabanın ve üyelerinin kararının geçerli olacağını vurguladı. İyi Parti’yi umut hareketi olarak değerlendiren Sağır; “Bütün baskılara, bütün sindirmelere, bütün tehditlere rağmen, biz Türk Milleti’nin geleceğine sahip çıkacağız diyen cesurlar hareketidir.

Vakti zamanı geldiğinde bu hareket ne yapması gerekiyorsa kendi aralarına istişarelerini yaparlar. İçlerinde kimi milletvekili olarak görmek istiyorlarsa kendileri karar verir.  Bundan sonra iyi Partide parti üyelerinin ve tabanın sözü geçecektir. İyi parti klasik bir siyasi parti değildir. Buraya umut hareketi olarak bakıyorum.” dedi.

“Seçime Sokmamaya Kimsenin Gücü Yetmez”

İyi Parti’nin olası bir seçime sokulmayacağı yönündeki görüşleri de değerlendiren Sağır, İyi Parti’nin anayasaya uygun bir şekilde kurulduğunu, teşkilatlanmanın yasal bir şekilde devam ettiğini söyledi.

İyi Parti’nin seçimlere sokulmaması durumunda demokrasiye ciddi bir darbe vurulacağının altını çizen Sağır; “ İyi Parti Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasasına,  Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi partiler kanuna uygun bir şekilde kurulmuş. Kuruluş muamelesini de Ak Parti iktidarının elindeki İçişleri Bakanlığı’na vermek suretiyle gerçekleştirmiştir.

İllerde valiliklere,  kaymakamlara resmi kuruluşunu bildirmiş, kanunlara ve anayasaya uygun olarak kurulmuş bir siyasi partidir. Bu partiyi seçimlere sokmamak veya sokmamayı düşünmek,  demokrasiye vurulacak en büyük darbedir.

Böylesine bir talihsizliğin içerisine Türkiye’yi yönetenler girmemelidir. 2007’de Ak Parti’nin kapatılma sürecini hatırlarlarsa, birilerinin onları kapatmak istediklerinde neler söylediklerine bakarlarsa ardından yaptıkları yasal düzenlemelerle siyasi partilerin kapatılamayacağı müjdesini verenler, bugün İyi Parti’nin seçime girmesini engellemek için gayret içerisine girmişlerse, aynaya bakıp kendilerinden utanmalılar.

Demokrasi adına utanmalılar. Türkiye’nin geleceği adına utanmalılar. Kimsenin gücü bizi seçimlere sokmamaya yetmeyecektir” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından, İyi Parti Antalya Teşkilatının toplu fotoğraf çektirmesiyle program sona erdi. (Haber: Eyüp KOÇAK)

yukarı çık
0
Paylaşım