Menu
RSS

Antalya Fener Alayında On Binler 600 Metre Türk Bayrağı İle Yürüdü

Antalya Fener Alayında On Binler 600 Metre Türk Bayrağı İle Yürüdü

Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında meşaleli fener alay düzenlendi. Yürüyüşün ardından Duman grubu konser verdi. Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı, yaklaşık 10 binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yürüyüş öncesi polis, Konyaaltı varyantından başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüş için denizden, havadan ve karadan yoğun güvenlik önlemi aldı.

Yürüyüşün başlamasına dakikalar kala yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş güzergahındaki Konyaaltı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Antalyalıların yoğun katılım gösterdiği yürüyüşte 600 metrelik dev Türk bayrağı da elden ele taşınarak Cumhuriyet Meydanı’na ulaştırıldı.

Haberin Videosu:

Vatandaşlar ellerinde 'Cumhuriyet için Antalya El Ele’ yazılı pankartlar taşıdı. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte sadece Türk bayrakları dalgalandı.

Muratpaşa Belediyesi'nin 100 üzerinde sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün bileşeni olduğu Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu’yla birlikte düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalar için her yıl olduğu gibi bu yıl da Antalyalılar, Konyaaltı plajlarını başlangıç noktası varyantta toplandı.

Meşaleler, Türk bayrakları, Atatürk posterleriyle Konyaaltı varyantından Cumhuriyet Meydanı’na uzanan yaklaşık 2 kilometrelik fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ev sahibi olduğu kutlamalar Antalya’da farklı siyasi partilerden birçok ismi de buluşturdu. Kutlamalar fener alayının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 

Kutlamalarda konuşan ve 19 Mayıs 1919’da Atatürk'ün attığı adımın uygarlığa atılan bir adım oluğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi: “Sadece işgal zincirini kırmak değildi. Kendine güvenini kaybetmiş bir toplumu ayağa kaldırmak değildi.

Hukukun üstünlüğü, demokrasi, adalet, çok partili yaşam, çevreyi koruma bilinci, insanlığın kardeşliği, barış, sevgi ve saygı gibi bütün değerlere doğru bir yolculuktu. O yüzden biz o değerlere sonsuza dek bağlı kalacağız.

Bizim için her tarih 19 Mayıs, ülkenin her yeri Samsun. Çünkü bizim adaletli ve demokratik, kenetlenmiş bir ülkeye doğru yürümeye ihtiyacımız var. Bu uğurda çalışmaya ihtiyacımız var.

Çünkü bizim barış dolu, tasada ve kederde beraber sıkılmış bir yumruk gibi geleceğimize doğru, güçlü bir şekilde kol kola yürümeye ihtiyacımız var. Çünkü bizim üreten bir ekonomiye, paylaşan, gençlerimize iş bulan bir ekonomiye ihtiyacımız var. Hep daha iyiye daha uygara, daha aydınlığa yürümeye ihtiyacımız var.

Çünkü bizim uygarlığın kalbine doğru devam eden o kadim yürüyüşün en büyük adımı olan 19 Mayıs’taki gibi adımlara ihtiyacımız var.” Konuşmasını Nazım Hikmet’in ‘Davet’ şiiriyle noktalayan Başkan Uysal, Spor Toto Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray’ı tebrik ederken meydanda kutlamalar Duman konseriyle devam etti.

Kutlamalara Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın yanısıra Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP İlçe Başkanları, CHP Milletvekili Nefi Kara, CHP milletvekili aday adayları, İYi Parti milletvekili aday adayları, çeşitli sivil toplum örgütleri ve sendikalar da katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım