Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Antalya Eşgüdüm Kurulu: Bu Efsane Yaşasın

Antalya Eşgüdüm Kurulu: Bu Efsane Yaşasın

Antalya Eşgüdüm Kurulu, Dışişleri Bakanlığı’na devri gündemde olan Antalya Lisesi binası önünde açıklama yaptı. Eşgüdüm adına konuşan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, binada eğitim ve kültür birlikteliğinin yaşatılmasını talep etti.

Antalya Lisesi'nin bir süre önce restorasyonu tamamlanan tarihi binalarının Dışişleri Bakanlığı'na devredileceği yönündeki haberler üzerine bir açıklama yapan Antalya Eşgüdüm Kurulu üyeleri, yaşanan sürecin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Kurul adına Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar açıklama yaptı.

Haberin Videosu:

Yönetimin Tasarrufu

Antalya Lisesi'ni simgeleyen iki binada, diploması imzalanan yüz binlerce Antalyalı içinden ünlü sporcular, bilim insanları, alanında başarıdan başarıya koşmuş meslek sahipleri, sanatçılar ve siyasetçiler çıktığını hatırlatan Çavdar,

“Antalya Lisesi, bu okuldan mezun olanlar açısından değil, tüm Antalyalılar açısından bir efsanedir. Bu efsanenin yaşatılması ve kent hafızasındaki yerinin öneminden dolayı lise yönetiminin tasarrufuna bırakılması en iyi çözümdür.

Meslek odası temsilcileri olarak bizler, böylesine zengin hatıralar barındıran mekanların müze olarak düzenlenmesinin de en iyi çözüm olacağı kanaatindeyiz” dedi.

Antalya Lisesi'nin bu iki binasının müze olmasının, sergi salonu ve atölye olarak kullanılmasıyla çelişmeyeceğine dikkat çeken Emrullah Tayfun Çavdar, “Bu nedenle, kent belleğinde toplumsal eğitim yapısı olan Antalya Lisesi binaları,

yine eğitim ve öğretime kültürel değerleri de içine alacak şekilde değerlendirilmelidir. Binaların geçirdiği sürecin anlatıldığı, eğitim ve kültürel amaçlı hizmetlerin tanıtıldığı, öğrenci ile eğitim ve kültür merkezli değerlendirilmeler esas alınmalıdır.

Müzeler, kültür hizmeti veren kurumlar arasında yer alır, sergi gibi aktivitelerle güçlenirler” şeklinde konuştu.

Eğitim Ve Kültür

Antalya Lisesi binalarının öğrenmenin kitap veya okul ile sınırlı olmadığını, okul ve toplumla iş birliği yaparak ‘duvarsız sınıf’ın önemli bir parçasını oluşturduğunu belirten Çavdar, şunları söyledi: “Oyunlar, dramalar, atölye çalışmaları,

tartışma oturumları gibi etkinlikleri de içinde barındıran, sergilenen eserleri barındırma ve gelecek kuşaklara aktarma, sanat ve eğitim kurumu olmanın yanında kütüphaneleri, sergileri, toplantıları, çok işlevli salon ve atölyeleri,

açık alanları ile hoşça vakit geçirten, eğlendirirken öğreten mekânlar olarak düzenlenmesinin ‘Eğitim ve Kültür’ün birlikteliğini yaratacağını düşünüyoruz”.

Bellekten Silinmeyecek

Uygarlık ve gelişmenin yıkmak, kazmak, beton dökmek, satmak ve yok etmek olmadığını belirten ASMO Başkanı Çavdar, açıklamasını şöyle tamamladı: “Antalya eşsiz doğası, coğrafyası, tarihsel, kentsel ve geleneksel sosyal yapısı ile korunmalı ve

gelecek kuşaklara aktarılmalıdır. Eminiz ki Bakanlığımız, kendine bağlı birimlerin kullanımı için kamuya ait, mevcut birçok güzel yerden birini değerlendirecektir.

Biz meslek odaları temsilcileri, Antalya Lisesi mezunları, Antalyalılar ve Antalya’yı sevenler olarak Antalya Lisesi’nin kent belleğinden silinmesi girişimlerini kabul etmiyoruz, kabul etmeyeceğiz”.

yukarı çık
0
Paylaşım