Menu
RSS

Antalya Eğitim İş’ten 24 Kasım Öğretmenler Günü Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü Töreni

Antalya Eğitim İş’ten 24 Kasım Öğretmenler Günü Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü Töreni

Eğitim İş Antalya Şube her yıl geleneksel hale getirdiği, Öğretmenler Günü nedeniyle “Başöğretmen Atatürkk Onur Ödül” için bu yıl Mustafa Durna’ya vermeyi uygun görde. Konu ile ilgili olarak Eğitim İş Antalya Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mekteplerinin kendisine verdiği “Başöğretmen” ünvanını kabul etmesinin yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü, ebediyete intikal etmiş ve şehit öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.

Mustafa DURNA,1953 yılında Manavgat-Beşkonak Değirmenözü köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra devlet parasız yatılı sınavını kazanarak, Aksu İlköğretmen okuluna girdi.

1971 yılında öğretmen olarak göreve başladı. 28 yıllık öğretmenlik yaşamının 24 yılı Manavgat’ta ve Antalya’da eğitim yöneticiliği ile geçti. Bu arada Anadolu Üniversitesi Ön Lisans bölümünü bitirdi. 1999 yılında emekli oldu ve

Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesinde yönetim kurulu görevine başladı.

2001 yılından 2009 yılına kadar Atatürkçü Düşünce Derneği ( ADD )Antalya Şube Başkanlığı görevini yaptı. Bu dönem içerisinde genel başkan danışmanlığı görevini de yürüttü. 400’ü aşkın ADD Şubesinin en aktiflerinden biri olarak

büyük bir sorumluluk ve özveri ile tüm duyarlı kurumlarla birlikte el ele vererek toplumsal aydınlanmaya ve bilinçlenmeye hizmet etmeye çalıştı.

12’inci Başöğretmen Onur Ödülü

Antalya Şube Başkanı Sadık ACAR ;Mustafa DURNA farklı anlayışları Cumhuriyette, Bayrakta ve Atatürk’te birleştirme çabalarımızı bilen, tanıyan, güvenen insanların samimiyetlerine, içtenliklerine her zaman inandı.

Evli ve dört öğretmen çocuk babası olan Mustafa DURNA, hala Atatürkçü düşüncenin ve tam bağımsız bir Türkiye’nin egemen olması için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmen unvanı verilişinin 92inci yıl dönümünde,

12’inci Başöğretmen Onur Ödülü’nün, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan ve korunmasına yönelik yaptığı çalışmalarla destek veren Mustafa DURNA’ya verileceğini kaydetti.

Ödül Töreni 24 Kasım’da

Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü Töreni, 24 Kasım saat 12.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Önceki yıllarda Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü’ne Turgut Özakman, Müjdat Gezen, Yılmaz Özdil, Prof. Dr.Mustafa Akaydın, Tansel Çölaşan, 

Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ve Uğur Dündar ve, Dr. Niyazi Altunya gibi isimler layık görülmüştü.

yukarı çık
0
Paylaşım