Menu
RSS

Antalya Eğitim İş: Öğretmeni Darp Eden Müdür Ödüllendirildi

Antalya Eğitim İş: Öğretmeni Darp Eden Müdür Ödüllendirildi

Antalya'da bir ortaokulda görevli öğretmenin, okul müdürü tarafından darp edilmesinin ardından okul müdürünün başka bir okula nakline Eğitim-İş Antalya Şubesi ve velilerden tepki geldi. Okul önünde toplanan veliler ve Eğitim İş Sendikasına bağlı üyeler basın açıklaması gerçekleştirdi.

Konyaaltı Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nda geçtiğimiz hafta Görsel Sanatlar Öğretmeni Alpay Urludağ'ın okul müdürü Bekir T., tarafından darp edilmesi iddiasının ardından, müdür Bekir T.’nin, Z. Marsel-Denizhan Öner İlkokulu ve Ortaokulu’na nakil edilmesine veliler ve

Eğitim-İş Antalya Şubesi tepki gösterdi. Okul önünde bir araya gelen veliler ve Eğitim İş Sendikasına bağlı üyeler ellerinde ‘Öğretmene Şiddete hayır’ dövizleri taşıdı.

Haberin Videosu:

“Müdür Ödüllendirilmiştir”

Grup adına Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, basın açıklamasını okudu. Iltar, “Geçtiğimiz hafta Konyaaltı ilçemizin en büyük ve köklü okullarından birisi olan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü bir öğretmeni odasına çağırarak kendisine şiddet uygulamıştır.

Eğitim çalışanları içerisinde büyük tepkiye yol açan bu olay çözülmeden, olaya karışan okul müdürü Antalya ilinin en güzide okullarından şu anda önünde bulunduğumuz Z. Marsel Z. Denizhan Öner İlk okuluna görevlendirilerek adeta kurum tarafından ödüllendirilmiştir.

Kamuoyunu rahatsız eden bu durum eğitim camiası içinde infiale neden olmuştur. Düşünün ki korumaya alınmış bir yönetici ve bunun himayesinde çalışanlar, hizmet alanlar huzursuz olur ve verimsiz çalışırlar” dedi.

Kurumların yasalardan alınan yetkiler ile yönetilmesi gerektiğini belirten Fatin Iltar, “Bu müdürün soruşturma ve araştırma esnasında geçici süreli açığa alınması gerekirken yine ilçenin en güzide okullarından birisine görevlendirilerek adeta ödüllendirildiği görülmektedir.

Liyakat olsaydı adı geçen yöneticinin geçmiş yıllardaki çalıştığı kurumlara bakıldığında velilerle olan ilişkileri, servisçilerle olan ilişkileri ve bu okulda daha önce aynı kurumda çalışan iki öğretmenle yaşadıkları olaylar dikkate alınırdı ve bu görev kendisine verilmezdi.

Yaşadığımız bu dönemde insanlara çağdışı olan şiddetin uygulanmasına karşı durulması gerekirken, kurumun yöneticisinin öğretmene uyguladığı şiddet kabul edilemez.

Örnek olması gereken okul idarecileri ve öğretmenler bu davranışı sergiledikleri zaman kötü örnek oluştururlar. Sayın Bakanımızın bu konuda duyarlı davranarak bu işe el atacağından hiç şüphemiz yoktur. Biz kurumlarımızda huzur ve başarı istiyoruz” diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım