Menu
RSS

Antalya Eğitim İş: Bu Sözde Toplu Sözleşme Düzeni Tam Bir Aldatmacadır!

Antalya Eğitim İş: Bu Sözde Toplu Sözleşme Düzeni Tam Bir Aldatmacadır!

2018-2019 yıllarına ilişkin toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında hükümet 2018 ve 2019 yılları için ücret ve maaşlara altışar aylık yüzde 3+3 oranında zam yapma teklifinde bulunmuştu. Buda yıllık yüzde 4,5 gibi bir orana denk gelmektedir.

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet tarafından memur sendikalarına dayatılan 3+3 zam artışı Eğitim İş tarafından komik bulundu. Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar yaptığı basın toplantısında “Kamu emekçilerine dayatılan bu sözde toplu sözleşme düzeni tam bir kurmaca ve aldatmacadır” dedi.

Iltar konuşmasında bu toplu sözleşme görüşmelerinden memur sendikalarının bu teklif karşısında masaya oturmamalarını isteyerek, “Sözde toplu iş sözleşmesi masasında oturan konfederasyonların sunmuş olduğu yüzde 10+6 oranındaki zam talebi bizim açımızdan yetersizdir ve kabul edilemez.

Özellikle de Sözde toplu iş sözleşmesi masasındaki konfederasyonları “bu teklife kapalıyız” diyerek kalktıkları toplu sözleşme masasına kamu emekçilerinin taleplerini karşılayacak bir teklif gelmediği sürece bir daha oturmamaya çağırıyoruz.

Sözde toplu sözleşme masasındaki yandaş konfederasyon temsilcilerinin kamu çalışanlarının haklarını korumak gibi bir dertleri olmadığını biliyoruz. Bu nedenle de hükümetin her önerisini boyun eğerek kabul etmeye hazır olduklarını gözlemliyoruz.

Kamu emekçilerinin önümüzdeki gelecek iki yılı, yandaş konfederasyonun teslimiyetçi tutumuna emanet edilemez. Bu nedenle tüm kamu emekçilerini gelecekleri açısından yaşamsal önem taşıyan haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Iltar bu teklif karşısında karşı teklif olarak emekli memurlara da yansıtılabilecek şekilde kamu çalışanlarına seyyanen bir zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu, “en düşük memur maaşı dikkate alınarak öncelikle tüm kamu çalışanlarının maaşlarına seyyanen 750 lira zam yapılmalı, 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin zam oranları da Orta Vadeli Programında (2018-2020) yer verilecek enflasyon ve Gayri Safi Yurt İçi Hasılası (GSYH) büyüme hedeflerine uygun olarak belirlenmelidir.

Enflasyonun ve büyümenin hedeflenenden daha yüksek oranda gerçekleşmesi halinde ise aradaki fark memur maaşlarına yansıtılmalıdır”

Iltar konuşmasını şöyle tamamladı;

1-AKP iktidarı döneminde 3+3 zam teklifi ile memurlar gözden çıkarılmıştır. Bordrolu köleler olarak görülen kamu çalışanları yerine sermaye sınıfı ve patronlar tercih edilmiştir.

2-AKP’nin ekonomi büyüdü söylemleri koca bir yalandır. Aksine ekonomi küçülmüştür. Bu da gelir vergisi diliminin düşük tutulması ve dolaylı olarak getirilen vergilerden anlaşılmaktadır. Ülke ekonomik krize doğru hızla sürüklenmektedir.

3-Kamu çalışanları sarı Memur-Sen ile bu işin olmayacağını görmelidirler.

yukarı çık
0
Paylaşım