Menu
RSS

Antalya Doğaseverler Sivil Toplum Örgütleri İle Görüşüyor!

Antalya Doğaseverler Sivil Toplum Örgütleri İle Görüşüyor!

Antalya Doğaseverler tarafından Konyaaltı Emekliler Kahvesinde iki kez toplantı yapılmış, peşinden de insan zinciri oluşturularak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı, Beach Park ve Kurvaziyer Limanı projelerine tepki göstermişlerdi.

Doğaseverler bu karşı durduşlarını daha da pekiştirmek amacıyla sivil toplum örgütleri ve sendikalarla görüşmeler yaparak hem onları bilgilendirme hem de bu karşı duruşlarına destek isteme amaçlı görüşmelerini sürdürmekteler.

İlk görüşmelerini ADD Antalya Şubesi’ne yapan doğaseverler, daha sonra da Eğitim İş Antalya Şube ile görüştüler.

Doğaseverler bu görüşmelerini şöyle anlattılar;

“Bu gerçeklikten yola çıkarak, Sahillerine, çayına plajına sahip çıkan Antalya’nın tüm demokratik kitle örgütlerine ziyaretler yapıyoruz.

Antalyalıların birlik olmak zamanı olduğunu, bu değerlerini birlikte korumanın önemini ve gereksinimini ortaya koyuyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde de aynı duygu ve düşüncelerin hakim olduğunu görüyoruz.

ADD ve Eğitim İş’e Ziyarette bulunduk. Antalya Sahillerine Sahip çıkıyor ziyaretleri kapsamında ilk olarak Antalya ADD'yi ziyaret ettik. İkincisini Antalya Eğitim iş' e gerçekleştirdik.

Her iki ziyarette de konuları değerlendirerek, yapılacak çalışmalarda birlikte hareket etmeyi ve bütün Antalyalıları konular hakkında bilgilendirilmelerine ve ortak çalışmalar yapılması konusunda fikir birliğine vardık.

Antalyalılar Sahilleri konusunda aşırı derecede hassastır ve kesinlikle korumaya kararlıdır.

Konyaaltı ve Lara Halkın Plajıdır!

Konyaaltı ve Lara plajları, 'kent plajları'dır. 2,5 milyon Antalyalının her gün kolayca denize girdiği Konyaaltı plajı kentin batısında, Lara ise kentin doğusundadır ve de halk evine yakın olan plajları kullanır ve dolayısıyla plajlar halka aittir.

Bu sahiller Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanların da; akrabalarında, otellerde, pansiyonlarda kalarak denize girdikleri yerdir ve dolayısıyla da tüm Türkiye’nin sahilidir.  Ayrıca yurt dışından gelen tatilcilerin de denize girdiği sahildir.

Antalya halkının sahillerini betonlaştırmak, halktan koparmak, halkı sahilden uzaklaştırmak mümkün değildir.

Bizler tüm Antalyalıları konuyla ilgili bilgilendirmek için ziyaretlerimizi sürdüreceğiz.

Antalya Doğaseverleri”

yukarı çık
0
Paylaşım