Menu
RSS

Antalya, DİSK/Emekli Sen: Sendikamızdan Atılanların İddiaları Tirajı Komiktir

Antalya, DİSK/Emekli Sen: Sendikamızdan Atılanların İddiaları Tirajı Komiktir

DİSK/Emekli Sen Antalya Şubesi, sendika binasında yaptığı toplantı sonrası sendikalarının kapandığı, yerine yeni bir emekli sendikasının kurulduğunu söyleyenleri yalanladı. Sendika Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen başkanlığında toplanan 

Emekli Sen Antalya Şube yöneticileri, sendikalarından ihraç edilenler tarafından, Emekli Sen kapatıldı, yerine biz sendika kurduk türünden basın açıklaması yapanlara karşı yanıt verdi.

Sendikanın Antalya Şubesinden yapılan açıklamayı aynen aşağıda veriyoruz.

“DİSK/ EMEKLİ -SEN BASIN BİLDİRİSİDİR

Sayın Basın Emekçileri,

DİSK/Emekli -Sen, 22 Temmuz 1995 yılında DİSK’in önderliğinde kurulmuş ilk emekli sendikasıdır. Türkiye genelinde 70 şube 35 temsilcilikle çalışmalarını sürdüren bir kitle örgütüdür.

50.000 üyeye sahip emeklilerin sorunlarını ortaya koyan, onlara çözüm üretmeye çalışan devrimci bir kuruluştur.

Antalya kamuoyunun da bildiği gibi sendikamız, kuruluşundan beri Türkiye'nin demokrasi ve ekonomik sorunlarını Antalya’nın sosyal ve doğa sorunlarının, emekliler ve emekçilerin sorunlarının dile getirildiği her eylemde yer almış bir kuruluştur.

Antalya DİSK/Emekli Sen şubesi olarak 5 ilçemizde temsilciliği olan 1357 üyemizle emeklilerin, emekli ailelerinin yaşam koşullarını iyileştirmek için çaba harcamayı sürdürmekteyiz.

Geçmiş günlerde bir grup emekli Disk/Emekli -Sen kapatılıyor, yerine biz yeni emekli sendikası kuruyoruz diye basına demeçler vermiştir. Bu kurucu arkadaşlar yıllarca genel kurullarda yönetime aday olmuş ancak kazanamamış bir gruptur.

2015 genel merkez seçiminden sonra da mobil aidat topluyorsunuz bu bizim tüzüğümüzde yok diyerek (Tüzük değişiminde görev almışlardı) mobil aidat toplayan GSM şirketlerine ‘Bu sendika kapandı, aidat toplayamazsınız’ diyerek ihbarda bulunmuşlardı.

Bu eylemleri ve genel merkezi çalıştırmamak için yaptıkları, şube yöneticisi olarak gösterdikleri aykırılıklar nedeniyle ÜST DİSİPLİN KURULU tarafından üyelikten çıkarıldılar.

Disk/ Tüm emekliler Sendikası ile ilişiği kesilen bu emekli arkadaşlarımız aynı ismi kullanarak yeni bir sendika kurduklarını ilan etmişlerdir.

Emeklilerin işvereni yok, sendikası olmaz diyen, kuruluşundan beri sendika yasamızı çıkarmayan ve on iki milyon emeklinin örgütlülüğünden çekinen hükümetlere karşı ANAYASANIN 90.maddesinin emeklilere verdiği hakkı kullanarak DİSK/ TÜM EMEKLİLER -SENDİKASI memur, işçi bağ-kur emeklileri ve dul ve yetimlerini kapsayan üyeleriyle çalışmalarını sürdürmektedir.

AİHM’e taşıdığımız sendikamızın, haklılığının onaylanması karar aşamasındadır.

2016 yılı sonuna kadar sendikamızda şube başkanı ya da yönetici olarak görev almış, sendikamızdan üyelikleri silinmiş arkadaşlarımızın iddiası tirajı komiktir. Sendikamız kapanmamıştır çalışmalarını ülkenin her köşesinde sürdürmektedir.

Emeklilerin sorunlarına sahip çıkan, çözüm arayan, sosyal ve ekonomik adaletsizliği düzeltmek için görevimizin başındayız.

DİSK/TÜM EMEKLİLER SENDİKASI ANTALYA ŞUBESİ olarak, bu açıklamamızın kamuoyuna duyurulması için basınımızın gösterdiği duyarlılığa teşekkür eder tüm basın emekçilerine sevgi ve saygı iletiriz.

Disk /Tüm Emekliler Sendikası yöneticileri ve üyeleri adına Şb.Bşk.D.Belkıs ÖZGEN”

yukarı çık
0
Paylaşım