Menu
RSS

Antalya Demokrasi Güçlerinden Çağrı: 1 Mayıs’ta Alanlardayız!

Antalya Demokrasi Güçlerinden Çağrı: 1 Mayıs’ta Alanlardayız!

DİSK,KESK,TMMOB, TTB, Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş düzenledikleri ortak basın açıklaması ile Antalyalıları 1 Mayıs günü düzenlenecek ‘1Mayıs Miting ve Yürüyüşü ’ne davet etti. Attolos heykeli önünde toplanan DİSK,KESK,TMMOB, TTB, Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş temsilcileri

1Mayıs günü düzenlenecek miting ve yürüyüş için ortak basın açıklaması düzenledi. Sendika ve dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve üyelerinin katıldığı toplantıda grup adına açıklamayı DİSK Bölge Temsilcisi Cemal Aybar yaptı.

Aybar, “Bütün ezilenlerin, bütün emekçilerin, bütün halkımızın demokrasi, barış, emekle ilgili taleplerini haykırmak için 1 Mayıs’ta alanlardayız ve bütün halkımızı alanlara davet ediyoruz” dedi.

Türk-İş’den Çağrı

Türk-İş Bölge Temsilcisi Cemil Ünal’da kısa bir konuşma yaparak, “Geleceğimiz için mücadelemizi sürdürüyoruz. Çocuklarımızın geleceği için mücadelemizi sürdürüyoruz.

Bu bayrak dalgalanacak arkadaşlar bu bağımsızlık her zaman sürecek bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın biz emeğimiz ve memleketimiz için mücadele için alanlarda olacağız tüm halkımızın sesi olacağız.1 Mayıs’ta tüm halkımızı alanlara davet ediyoruz” diye konuştu.

Emek İçin Alanlarda

Küçük bir azınlık için değil, bir avuç patron için değil, halkın, emekçi çoğunluğun insanca yaşayacağı bir memleket özlemiyle meydanlarda olacakları çağrısında bulunan Cemal Aybar, “Ekonomik krizin faturasını, işçiler, emekçiler, dar gelirli milyonlar, halk değil;

krizin sorumluları ödesin diye haykırmak için meydanlardayız. Bizi; işsizliğe, yoksulluğa, köleliğe ve düşmanlığa mahküm etmek isteyen düzene karşı, insanca, özgürce, kardeşçe yaşama irademizi göstermek için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz” dedi.

Hak Hukuk Adalet

Aybar, “1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz çünkü sokaklarda, meydanlarda, grevlerde ve hatta seçim sandıklarında bile hakkımızı savunmak, tepki göstermek “suç" olarak ilan edilmiştir. Biz böyle bir düzeni kabul etmiyoruz.

Demokrasi için, seçme-seçilme, örgütlenme ve grev hakkımız için 1 Mayıs meydanlarındayız. İşsizlik fonunun patronlara ve bankalara peşkeş çekilmesine, kıdem tazminatımıza göz konulmasına, emeklilik hakkımızın gasp edilmesine karşı,

zorunlu kesinti ile BES'Iememek, haklarımıza sahip çıkmak için alanlardayız” diye konuştu.

10 Ekim Unutulmadı

Aybar, “Barış derken, 10 Ekim katliamlarını yaşamamak, Çalışırken ölmemek, yeni SOMA'Iar yaşamamak, açlık ve yoksulluk sınırının altında ücretlere, taşeron köleliğine, güvencesizliğe mahküm olmamak için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz.

Yıllardır bizim sırtımızdan elde ettikleri nimetleri halkıyla paylaşmayanlara, “hep bana” diyenlere, işimize, aşımıza, haklarımıza el uzatanlara karşı, zam-zulüm-işsizlik son bulsun diye 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz.

Muhalifleri, akademisyenleri, gazetecileri, siyasetçileri hapishanelere dolduranlara karşı, kendi kurallarına bile uymayan bir rejime karşı hak-hukuk-adalet için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz” diye çağrıda bulundu. 

Demokrasi Ve Özgürlük İçin

Aybar, “Tek kişinin egemen olduğu, onun konuşup milyonların alkışlamak zorunda kaldığı bu düzene karşı, düşünmek, konuşmak, yazmak, çizmek, itiraz etmek özgür olsun diye 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz.

ABD emperyalizminin ve işbirlikçilerinin bölgemizde ve tüm dünyada sürdürdüğü savaşlara karşı barışı savunmak alanlardayız. Emeğimize, ekmeğimize, işimize, geleceğimize ve memleketimize sahip çıkmak için alanlardayız” dedi.

Memlekete ve geleceğine sahip çıkmak için tüm halkı alanlara davet eden Cemal Aybar, “1 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat14.00’te Aydın Kanza Parkında toplanıp daha sonra ise Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek burada toplanacağız,

tüm halkımıza çağrımızdır” diye konuşmasını tamamladı.

yukarı çık
0
Paylaşım