Menu
RSS

Antalya’daki İstismar Davasında Anne Vazgeçti, Devlet Korudu, Yargı Emsal Karar Aldı

Antalya’daki İstismar Davasında Anne Vazgeçti, Devlet Korudu, Yargı Emsal Karar Aldı

Antalya Manavgat İlçesi’nde öz babası tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen 4,5 yaşındaki İlknur A., devlet korumasına alındı. Antalya Serik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Manavgat İlçesi’nde öz babası tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen 4,5 yaşındaki İlknur A. ile ilgili emsal bir karar aldı.

YARGIDAN EMSAL KARAR

Kararın alınmasını sağlayan olaylar serisi şöyle gelişti: İstismar iddiaları üzerine tutuklanan fakat bir süre sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılan sanık baba eşiyle barıştı ve eşini ikna ederek aynı evde yaşamaya başladılar.

ANNE ŞİKÂYETTEN VAZGEÇTİ

Yargılama devam ederken anne istismar şikâyetinden de vazgeçti. Sanık babanın İlknur A. ile aynı evde yaşadığı ihbarını alan müşteki avukatı ise Serik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne koruma tedbiri talebinde bulundu.

Sosyal hizmet uzmanları tarafından jet hızıyla yapılan inceleme sonucunda mağdur çocuk anne ve sanık babadan alınarak devlet yurduna yerleştirilerek koruma altına alındı.

KIZIMIZ ARTIK GÜVENDE

Kararın emsal nitelik taşıdığını vurgulayan Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı avukat Serap Ertuğrul, “Adli kontrol kararına rağmen mağdurla sanığın aynı evde yaşadığını tespit ettik ve bu süreci delilleriyle ortaya koyduk.

Başvurumuzun ardından sosyal hizmetler yetkilileri de tespitlerde bulundu. Dosyaya bakan mahkemenin kararı ile küçük kızımız aileden alınarak yurda yerleştirildi” dedi.

SONUÇ BEKLENECEK

Annenin şikâyetinden vazgeçtiğine dikkat çeken Manavgat Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurumu Başkanı avukat Umut Çiftçi, “Mahkeme tamamen çocuğun lehine bir karar vererek yargılama bitene kadar kızımızın devlet korumasına alınmasına karar verdi.

Bu durum hem güvenlik, hem de psikolojik açıdan önem taşıyor. Benzer vakalarda emsal kararlar verilirse yargılama sürecinin de daha doğru işleyeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım