Menu
RSS

Antalya’da Zübeyde Hanım Anıldı

Antalya’da Zübeyde Hanım Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım anıtı başında anıldı. 15 Ocak 1923 tarihinde hayata gözlerini yuman Zübeyde Hanım için Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şubesi tarafından düzenlenen anma etkinliği saygı duruşu ile başladı.

CKD Antalya Şubesi tarafından düzenlenen anma etkinliğinde konuşan CKD Antalya Şube Başkanı Ayşe Kantarcılar, “Mustafa Kemal vatan ve insan sevgisi gibi niteliklerin yanısıra bir millete önderlik yapacak güven ve cesareti de çocuk yaşta annesinden aldı.

Dolayısıyla Türk toplumunun kulluktan vatandaşlığa taşıyan ulu önderimizin kişiliğinin üstün özelliklerle şekillenmesinde en büyük emek tartışmasız annesi Zübeyde Hanım’a aittir.

Yeni bir dünya tarihinin yazılmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getiren bu büyük kadın, zekası ve faziletleriyle oğlunun kuracağı Türkiye Cumhuriyeti ile devrimlerine yürekten inanmış ve hep oğlunun yanında olmuştur.

Bu bağlamda Zübeyde Hanım bir kadının dünyayı değiştirebileceğinin en büyük kanıtıdır.

Geldiğimiz noktada ülkemizde yaşanan sorunlarla mücadelemizde biz kadınlara örnek olan bu büyük Türk kadınını ve anasını saygıyla anarken sözlerimi Nezihat Karamemiş’in 19 Kasım 1988 yılında Zübeyde Hanım’a ithafen yazdığı şiir ile noktalandırmak istiyorum.

Ana

En güzel isim

Bir toprak gibi

Bir vatan gibi

Bir şiir gibi

Bir su gibi

Bir nur gibi Bir can gibi

O daima önde

Bir bayrak gibi” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım