Menu
RSS

Antalya’da Yapılan CHP Çalıştayı: Bu Seçim Özgürlerin Seçimi Olacak

Antalya’da Yapılan CHP Çalıştayı: Bu Seçim Özgürlerin Seçimi Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel merkezinin düzenlemiş olduğu ve Antalya İl Başkanlığının ev sahipliği yaptığı “Yerel Seçimler Bölge Çalıştay’ı” gerçekleştirildi. Toplantıya, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun,

Antalya, Burdur, Isparta, Karaman bölgesindeki il ve ilçe başkanları, milletvekilleri katıldı.

“Sandıklara Gidin”

Seçim öncesi ve sonrası parti olarak nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlatan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Her seçimde bütün üyelerimizle beraber sahaya inip mücadele ediyoruz. Aslına bakarsak seçimlerden önce ve seçim esnasında,

sandık güvenliği ve seçmen kaydıyla ilgili çok daha önemli bir görevimiz var. Örneğin son 16 yıl içinde girdiğimiz her seçimde, sandıklarda bazı seçmenlerin olmadığını ve fazla yazılan seçmen olduğunu gördük.

Genel Merkezin katkılarıyla Antalya’da adreslerinde seçmen olarak görülmeyen isimleri tek tek ziyaret ettik. Bölgede oturduklarını ancak kayıtlarının bir sebeple bulunmadıklarını tespit edip tekrar kayıt olmalarını sağladık. 

Kent genelinde yaptırdığımız bu kayıtlar yüzde ikileri buldu. Biz Antalya’da çok az farkla seçimleri kaybettik. Seçim kampanyaları kadar seçimden önce yapacağımız kaçak sistem taramaları gerçekten çok önemli.

Bir hanede beş seçmenden fazla kişi gözüküyorsa o evleri de tek tek ziyaret ettik. Bir evde üç kişi oturulmasına rağmen 6-7 tane seçmenin gözüktüğünü tespit ettik. 

Seçimleri kazanmak için seçimden önce yapılan bu çalışma kadar seçim günü sandıkta da verilen mücadele de çok önemli. Son yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi’ni sabaha karşı adliye salonunda kaybettik.

Bu seçimde bütün illerimizde sandık görevlileri dikkatle yazılmalıdır. Sokakta kime gidersek gidelim “biz ne yaparsak yapalım oylarımız çalınıyor” diye bir algı oluşmuş durumda.

Her gittiğimiz yerde şunu diyoruz, “siz sandığa gidin oyunuzu kullanın, kime oy attıysanız onu çıkarmak biz CHP’lilerin görevidir” bu konuda aktif olan üyelerimize ihtiyacımız var. Antalya’da bütün sandıklarımızda görevlilerimiz olacaktır.

Seçmenlerimiz sonuna kadar güvenip sandıklarına gidebilirler” ifadelerini kullandı.

“Özgürlerin Seçimi Olacak”

Yerel seçimin öneminden bahseden Başkan Kumbul, “ Geçen seçimlerde, bütünşehir yasası kapsamında Antalya’da sistem değişti, büyükşehir belediyesinden bütün şehir belediyesine döndük. AKP bütün şehir diyerek bizim belde belediyelerimizi kapattı.

Biz CHP olarak yerinden yönetimi savunuyoruz. Yerel yönetimlerin yetkilerinin arttırılması gerektiğini ama bütünşehir yasasının kaldırıp belde belediyelerin tekrar açılmasını söylüyoruz. 

Bizim dağ köyündeki vatandaşımız herhangi bir işlem için Antalya’ya kadar gelmek zorunda kalıyor. Korkuteli’nde çıkan bir yangına itfaiye yetişemediği için bir vatandaşımız diri diri yandı.

Her dönem Antalya için vaatte bulundukları hızlı tren projesini, açacağız dedikleri çevre yollarını tekrar vaat etmelerini bekliyoruz. Bu vaatlerinin gerçekleşmeyeceğini biliyoruz. Doğamıza Büyükşehir Belediyesi eliyle sürekli tahribatta bulunuyorlar.

Bunun önüne hep beraber geçmek zorundayız. Antalya’nın dağları taş ocaklarına döndü. Söz verdikleri hiçbir tüneli, yolu yapmadılar. Antalya merkezde yer alan Boğaçayı için bir proje getirdiler.

“Tatlı su kaynaklarımıza tuzlu su karıştırırsınız, bir sel felaketinde oradaki yaşayana vatandaşlarımızı ölümle karşı karşıya getirirsiniz” dedik her gün Boğaçayı’nı kazmaya devam ediyorlar.

Sayın belediye başkanın daha önce söylediği katılımcı belediyeciliği gerçek anlamda uygulayacağız. Katılımcı belediyecilik dediler, Muratpaşa ilçemizde Giritli parkının olduğu yere otopark yapmak istendi biz kabul etmedik.

Sandık koyacağız dediler ve yüzde 97’le halkımız otopark yapılmasını istemedi. STK’larımızın, sendikalarımızın, odalarımızın, her konuda bilgilendirilmesini istiyoruz. “Ben yaptım oldu” zihniyetiyle belediyeler yönetilemez.

CHP belediyeciliğinde, yapılacak olan projelerde halkında görüşü alınacaktır. Her bölgeye eşit hizmet götüreceğiz ve şeffaf bütçeyle belediyelerimiz yönetilecektir. İstihdam sağlayan, üreticilerin yanında olan

hem de ekonomiye katkıda bulunan projeler yapılması gerekiliyor. Yıllardır Antalya’da ekonominin 12 aya çıkartılacağı konuşulur. Bunun için turistlerin şehir merkezine güvenli bir şekilde gelebileceği ulaşım hatlarını mutlaka kurmamız,

şehir merkezlerini cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Tarımda da mutlaka pazarlarımızı çeşitlendirmek, kooperatifçilik anlayışını bütün belde ve köylerimize yaymamız gerekiyor. Ben birçok ilçemizi kazanacağımıza inanıyorum

ve bunun için örgütümle beraber Antalya’da sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu seçimler sadece CHP’nin iktidarı için değil demokrasi, adalet, hukuk ve özgürlüklerin seçimi olacaktır” sözlerine yer verdi.

“Kır Çiçekleri Açacak”

Seçim sürecinde Türkiye'nin içinde bulunduğu süreci ve neler yapmak istediklerini halka anlatırken sabırlı olunması uyarısında bulunan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun,

"Bu yapı her gün çok daha üzerimize kabus gibi çöküyor. Dün beldeleri kapattılar, yarın tekrar iktidara geldiklerinde ilçeleri kapatacaklar. Artık tek adam yönetimi bugün genelde nasıl bir uygulamaya konulduysa,

tekrar bu gücü ele geçirdiklerinde ilçe belediyeler de olmayacak, onlar da şube olacak. Nasıl beldeler şu anda ilçelere bağlanıp mahalle olduysa, yarın da ilçeler büyükşehre bağlı şube haline gelecek. Yani artık yerinden yönetim değil,

merkezden yönetim ortaya konulacak. Belediyeler tamamen sarayın talimatları ve atadığı bürokratlar tarafından yönetilecek. Bakanlar Kurulu geçmişte bizim seçtiğimiz insanlardan oluyordu. Yani sizin oy, yetki verdiğiniz insanlardan oluyordu.

Şimdi o bakanlar atamayla gelen sivil memurlar. Tamamen saraya bağlı, sarayın atadığı ve yetki verdiği sivil memurlar. İşte yarın yerel yönetimlerde tekrar güç haline geldiklerinde, iktidarlarını devam ettirdiklerinde, büyükşehirlere de,

belediyelere de aynı memur gibi atama yapacaklar. Artık sizin, halkın seçtikleri, halk iradesiyle gelen değil, atanan insanlar olacaklar. Bu tehlikeyi görüp ona göre mücadele vermeliyiz. Yapılmak istenen tek şey; demokrasi,

hukuku, özürlüğü ortadan kaldırıp, tek adam yönetimiyle, saraydan bir yönetimle bu ülkeyi idare etmek. Buna asla izin vermeyeceğiz. Onun için de 31 Mart 2019 yerel seçimleri hepimiz için çok önemli.

Hep birlikte mücadele edeceğiz ve ülkemizi bu karanlık kabustan kurtaracağız. Kışın sonu bahar, Lale Devri bitti. İnşallah 31 Mart'tan sonra bu ülkede kır çiçekleri açacak” şeklinde konuştu

yukarı çık
0
Paylaşım