Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya’da Sosyal Medya Gözaltıları Protestosuna Müdahale: 1 Gözaltı

Antalya’da Sosyal Medya Gözaltıları Protestosuna Müdahale: 1 Gözaltı

Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu(MYK) üyesi Kutay Meriç, Antalya şubesi üyesi Yusuf Tüm ile birlikte bu sabah saatlerinde evine düzenlenen operasyonla 4 kişinin gözaltına alınması üzerine, Antalya Halkevi üyeleri basın açıklaması düzenlemek istedi.

Basın açıklamasına izin vermeyen polis, üç uyarı sonrası toplanan yaklaşık 30 kişiye müdahale etti. Toplananların dağılması gerçekleşirken kenardan bozkurt işareti yaparak toplananlara hakaret eden kişiye, kitle içinden bir kişi cevap vermesi üzerine ortam gerildi.

Polis dağılmakta olan kitleden Mahir Şen’i gözaltına aldı.

Gözaltıları protesto etmek isteyen bir grup, Attalos Heykeli önünde toplandı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Polis, basın açıklamasının izinsiz olduğunu belirterek 3 kez grubun dağılmasını istedi.

İkazlar yapılırken CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin gurupla konuşacaklarını ve olaysız bir şekilde bunun sonuçlanmasına çaba göstereceklerini belirterek emniyet güçleri ile konuştu.

Ancak buna rağmen müdahale gerçekleşti ve gurup kapalıyol tarafına doğru alandan uzaklaştırıldı.

Gurubun yapmak istediği basın açıklaması ise şöyle:

“Antalya halkına ve memleket kamuoyuna çağrımızdır!

Halkevleri MYK üyesi ve aynı zamanda Antalya’nın her metrekaresinde kentini, doğasını, memleketini savunan, bunun için mücadele eden arkadaşımız, yoldaşımız Kutay Meriç bu sabah evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınma gerekçesi olarak “Savaşa karşı çıkmak” gösterilmektedir. Evet, Kutay Meriç savaşa karşı çıkmaktadır. Çünkü Kutay Meriç demek, Kutay Meriç’in mücadelesi demek, Halkevleri mücadelesi demek, memleketi yaşanılabilir,

özgür bir ülke haline getirme mücadelesi demektir. Bu yüzden Kutay Meriç savaşa karşı çıkmaktadır. Çünkü bu savaş bu memleketin üzerinde, bu memleketin kaynaklarının, bu memleketin insanlarının haklarının üzerinde diktatörlük kurma sevdalılarının çıkardığı savaştır.

Bu savaş kendi iktidarını ancak OHAL’le idare etmeye çalışanların bu yetmediği noktada savaşla kendisini var etme projesidir. Ve iddia edildiği gibi bu savaş “yerli ve milli” değildir. Bu savaş emperyalistlerin mahvettiği Ortadoğu’daki kaosu, kan ve gözyaşını devam ettirmektedir.

Memleketi satanlar, memleketi sevdiğini iddia ederek savaş çıkartanlardır. Ve bunlar memleket için ömrünü mücadeleye adamış Kutay Meriç’i gözaltına alarak onun mücadelesini bastıracaklarını, yılgınlık oluşturacaklarını zannediyorlar.

Ancak bu memlekette halkın başını sokacağı yuvası yıkılırken halkın barınma hakkına sahip çıkan Kutay Meriç’tir. Halkın sağlık hakkından mahrum bırakıldığı yerde çıkıp halkın sağlık hakkını savunan Kutay Meriç’tir.

Ankara halkı tanır Kutay Meriç’i. Dikmen Vadisi’nden, Mamak sokaklarından tanır. Halkın hakları mücadelesinden tanır. Sever ve sahiplenir Kutay Meriç’i bu halk. Antalya halkı tanır Kutay Meriç’i.

Ormanların 2-B yasası adı altında zenginlere peşkeş çekilmesine karşı çıkmıştır çünkü. Antalya’da Kepez halkının barınma hakkı mücadelesine omuz vermiştir çünkü.

Konyaaltı Sahili’nin imara açılarak halkın elinden alınmasına karşı mücadele yürütmektedir çünkü. Bu memlekette ayrımcılığa uğrayan herkes tanır Kutay Meriç’i. Alevilere eşit yurttaşlık için mücadele etmektedir çünkü.

Memleket tanır Kutay Meriç’i, Antalya’da G-20 adı altında toplanan emperyalistlerin kapısına dayanmıştır. “Bu memleket bizim, bu topraklar bizim!” demiştir. Emperyalizme karşı gelmeyi hamasi nutuklarla değil, eylemiyle gerçekleştirmiştir çünkü.

Kutay Meriç Halkevcidir. Bu memlekete gerçekten sahip çıkanlar da Halkevcilerdir. Memleketin doğasını, kentini talan edenler, inşaat şirketlerine peşkeş çekenler, emperyalistlerin planlarına dahil olma hevesiyle Suriye’de savaş çıkartanlar

bu memlekete en büyük ihanet içerisinde olanlardır ve onların karşısında Halkevciler vardır, Kutay Meriç vardır.

Memlekete sahip çıkanlar, Kutay Meriç’e de sahip çıkıyor. Gözaltına alınan arkadaşımız Kutay Meriç derhal serbest bırakılmalıdır”

yukarı çık
0
Paylaşım