Menu
RSS

Antalya'da Tur Teknesi Fırtınada Battı; 79 Kişi Kurtarıldı, 2 Kayıp

Antalya'da Tur Teknesi Fırtınada Battı; 79 Kişi Kurtarıldı, 2 Kayıp

Antalya’da, Yat Limanı açıklarında fırtınaya yakalanan tur teknesi battı. Teknede bulunan 79 kişi ekipler tarafından kurtarılarak limana getirildi. Kayıp olduğu belirtilen 1'i çocuk 2 kişi aranıyor.

Turizm kenti Antalya'da saat 16.45 sıralarında başlayan fırtına, kısa sürede yerini şiddetli yağmur ve doluya bıraktı. Sokaklardaki çöp konteynerlerini deviren, çatılardaki güneş enerjisi sistemlerini uçuran fırtına nedeniyle kentin büyük bölümü elektriksiz kaldı. Yağmura deniz kenarında hazırlıksız yakalanan tatilciler, kendilerini kapalı alanlara güçlükle atabildi.

İşte Teknenin Battığı O Anlar:

Erken Dönüşe Geçti

Sabah saat 11.00 sıralarında günü birlik tur için limandan ayrılan Mehmet Ceylan'ın sahibi olduğu 28 metre uzunluğundaki 'Kurt-C' isimli tur teknesinin kaptanı Aydın Topaç, öğleden sonra havanın bozması üzerine turu erken bitirerek dönüşe geçti.

İçerisinde tatilcilerle turistlerin bulunduğu yerli ve yabancı tatilcilerin bulunduğu tekne, dönüş yolunda fırtınaya yakalandı. Yat Limanı'nın yaklaşık 2 mil açığında su almaya başlayan ve yan yatan teknedekiler can yeleklerini takarken, bir yandan da yardım istendi.

Dalgalara Atladılar

Bölgeye Sahil Güvenlik botu ve kurtarma ekipleri sevk edilirken, 90 kişi kapasiteli tur teknesindekilere sakin olmaları anonsları yapıldı. Kısa sürede olay yerine ulaşan kurtarma ekipleri tahliye çalışması başlattı. Yan yatan teknedekiler kendilerini dalgalara atarken can pazarının yaşandığı tekne saat 17.30'da tamamen sulara gömüldü.

Kendilerini can yelekleriyle denizde bulan bir çok yolcunun imdadına kurtarma ekipleri yetişti ve dalgalar arasından teknelere alındı.

Kurtarma ekipleri batan tur teknesindeki 79 kişiyi kısa sürede kurtardı ve teknelere aldı. Biri çocuk ve biri kadın 2 kişinin de kayıp olduğu söylenince bölgede arama çalışması başlatıldı. Kayıp kadının isminin Serap Çelik olduğu ileri sürüldü.

Ambulanslar Hazırlandı

Kurtarılanlar gruplar halinde teknelere alınarak Yat Limanı'na getirildi. Hafif yaralı olduğu belirtilen 33 kişi ambulanslarla hastanelere sevk edildi, diğer kazazedeler ise limanda bekletilen ambulanslarda sağlık kontrolünden geçirildi.

Teknenin battığı noktada deniz derinliğinin 45 metre olduğu belirtildi. Deniz polisine bağlı dalgıçlar kayıp olduğu söylenen bir kadın ile çocuğu teknenin battığı noktada dalış yapıp aramaya başladı.

Gözaltına alınan tekne kaptanı Aydın Topaç polis merkezine götürülürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çoğunluğu Mazot Yuttu

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kaptanın verdiği bilgilere göre mürettebatla birlikte tur teknesinde toplam 79 kişinin bulunduğunu söyledi. 79 kişinin de kurtarıldığını belirten Vali Karaloğlu, bir çocuktan ve bir kadından da kayıp olarak bahsedildiğini ve dalgıç polislerin 45 metre derinliğe batan tekneye dalış yaparak arama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Teknenin 45 metreye batıp oturduğunu söyleyen Karaloğlu, 33 kişinin hastanelere sevk edildiğini ve hiçbirinin ağır, acil bir durumu olmadığını açıkladı.

Vali Karaloğlu, batan tur teknesinden hastanelere sevk edilen yaralılardan bazılarının batmanın etkisiyle teknenin suya karışan mazotunu yuttuğunu ve buna bağlı şikayeti olduğunu kaydetti.

Kısa sürede olay yerine ulaşan kurtarma ekipleri tahliye çalışması başlatırken, saat 17.30'da tur teknesi battı. Bir çok yolcu kendini can yelekleriyle denizde dalgalar arasında buldu.

Kurtarma ekipleri batan tur teknesindeki 82 kişiyi kısa sürede kurtardı ve teknelere aldı. Bir kişinin de kayıp olduğu söylenince bölgede arama çalışması başlatıldı.

Kurtarılanlar gruplar halinde teknelere alınarak limana getirildi. Hafif yaralı olduğu belirtilen 6 kişi ambulanslarla hastanelere sevk edildi, diğer kazazedeler ise limanda sağlık kontrolünden geçirilerek olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım