Menu
RSS

Antalya'da PKK/KCK'dan 15 Tutuklama

Antalya'da PKK/KCK'dan 15 Tutuklama

Antalya’da PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 15'i tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki hafta önce terör örgütü PKK/KCK'nın Antalya yapılanmasını deşifre etmek için bir süredir yürüttüğü teknik ve fiziki takibin ardından İzmir, Alanya ve kent merkezinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Baskınlarda aralarında HDP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si polisteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

18 şüpheli ise terör örgütü üyesi oldukları, terör örgütüne eleman temin ettikleri, hendek kazıp bağış, erzak ve para topladıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 18 şüpheliden 15'i tutuklandı, 3'ü serbest bırakıldı.

Tutuklama kararına tepki gösteren HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz, referandum öncesi HDP'ye yönelik yıldırma operasyonu düzenlendiğini iddia etti. Terör iddiasıyla bir gizli tanığın beyanları gerekçe gösterilerek bir siyasi partiye öperasyon düzenlendiğini söyleyen Nergiz, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım