Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da Kuruyan Düden Ve Kurşunlu Şelaleleri TBMM Gündeminde

Antalya’da Kuruyan Düden Ve Kurşunlu Şelaleleri TBMM Gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya'da kaçak sondajlar, HES ve tarımsal sulama gibi nedenlerle kuruyan dünyaca ünlü doğa harikaları Kurşunlu ve Düden şelaleleriyle ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Erdoğlu'un yanıtlaması için soru önergesi verdi. 

TBMM'ye sunulan ve 13 sorudan oluşan önergede, şelalelerin sularının sulama amacıyla tarım arazilerine yönlendirilmesi ve yapılan HES'ler nedeniyle suların azaldığı iddiaları yer aldı.

Önceki yıllarda Kurşunlu Şelalesi üzerinde yapılan incelemelerde şelaleyi besleyen su kaynakları üzerinde kurulmuş 3 bine yakın kaçak sondajın yaz aylarında tarım arazilerinin sulanması amacıyla kullanıldığının ve şelale suyunun azalmasına sebebiyet verdiğinin belirtildiği önergede, kaçak sondajların akıbeti ve bunun için alınan önlemlerle ilgili bilgi istendi.

5 YILLIK DEĞİŞİM

Yetkililerce yağış miktarının azlığı ile tarım arazilerinin sulanmasındaki su ihtiyacının Düden ve Kurşunlu şelalelerindeki kuruluğa sebep olduğunun açıklandığının hatırlatıldığı soru önergesinde, bölgeye düşen yağış miktarındaki 5 yıllık değişim ile şelale sularının tarım arazilerinin sulanması için kullanılması sebebiyle yaşanan su kaybı konusundaki eylem planının Bakan tarafından yanıtlanması istendi.

HES'LERE DİKKAT ÇEKTİ

Şelaleler ve şelaleleri besleyen sular üzerinde kurulan HES'lere de dikkat çekilen önergede ayrıca HES'ler için verilen izinler, bölgedeki yetkili kurum ve kuruluşların HES'lere onay sürecindeki görüşleri ve HES'ler için ayrılan su miktarlarının da bildirilmesi istendi.

Sulama konusunda son dönemdeki kuraklık ve yağış azlığı sebebiyle hükümetin ve DSİ'nin aldığı ya da almayı planladığı önlemler ile kesilen sular sebebiyle çevreye ve doğal yaşama verilen zararların da yer aldığı önergede, sulama ve HES'lere aktarılan suyun bilimsel ve modern çözümlerle giderilmesi konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi istendi.

yukarı çık
0
Paylaşım