Menu
RSS

Antalya’da Engelli Öğrencilere ‘Mevzuata Uygun Değil’ Gerekçesi, Yazık Bu Çocuklara!

Antalya’da Engelli Öğrencilere ‘Mevzuata Uygun Değil’ Gerekçesi, Yazık Bu Çocuklara!

Antalya Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde eğitim gören işitme engelli öğrencilere kamu tarafından tahsis edilen okul servisi, ‘mevzuata uygun değil’ gerekçesiyle iptal edildi. Antalya Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde eğitim gören işitme engelli 20 öğrenciye

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen okul servisi, ‘Mevzuata uygun değil’ gerekçesiyle iptal edilince engelli öğrenciler toplu taşıma araçlarına mahkûm oldu.

ÇİLE ÇEKİYORLAR

Yaşananları Hürriyet muhabirine anlatan Okul Aile Birliği Başkanı Feyza Gedikli, “Öğrencilerimizi taşıyan okul servisi mevzuat gerekçe gösterilerek iptal edildi. Tamamı engelli olan bu öğrenciler toplu taşıma araçlarında adeta çile çekiyor. Böyle giderse birçoğu okulu bırakacak” dedi.

MADDİ İMKÂNLARI YOK

Okuldaki öğrencilerin maddi zorluklar içinde eğitimlerini devam ettirdiğine dikkat çeken Gedikli, “Keşke ailelerin imkânı olsa da bu çocuklar özel araçlarla okula gelse. Ancak böyle bir imkân yok. Bizim tek isteğimiz bu çocuklara hassasiyet gösterilmesi” diye konuştu.

NEDEN İPTAL OLDU?

Servis talebinin ilgili kamu kurumlarına iletildiğini kaydeden Gedikli, şöyle devam etti: “Defalarca başvuru yapmamıza rağmen sonuç alamadık. Yetkililer servis için ayrılan ödeneğin mevzuata aykırı olduğunu ifade ediyor. Ancak daha önce bu hizmet sağlanmıştı. Şimdi neden iptal edildi bilmiyoruz.”

MÜDÜR KONUŞTU

Yaşanan sıkıntının il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine iletildiğini belirten Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Akbuz, şu bilgileri verdi: “Daha önce mevzuat bir şekilde aşılmıştı ancak yeni dönemde servis iptal edildi. Çünkü her ay servise yaklaşık 6 bin 500 TL ödenmesi gerekiyormuş.”

UMUTLA BEKLİYORUZ

“Devlet elbette bu parayı ödeyebilecek güçte ancak bu sürecin yasal zemine oturtulması gerekiyor. Şu anda beklemedeyiz. Umarım çocuklarımızla ilgili sevindirici bir haber alacağız. Tüm birimlerimiz bu konuda çalışma yapıyor. Velilerimizi de her konuda bilgilendiriyoruz.” (Kaynak - Hürriyet)

yukarı çık
0
Paylaşım