Menu
RSS

Antalya’da CHP’liler İl Danışma Kurulu'nda Konuştu!

Antalya’da CHP’liler İl Danışma Kurulu'nda Konuştu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya'daki İl Danışma Kurulu'nda partililer 2019 seçimlerine yönelik görüşlerini açıkladı. CHP Antalya İl Başkanlığı 'Hedef 2019' sloganıyla İl Danışma Kurulu toplantısını Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Niyazi Nefi Kara, İl Başkanı Ahmet Kumbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Danışma Kurulu'nun açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak kendi içlerinde tartışmaların olmasının doğal olduğunu belirterek, çünkü partilerinde demokrasi olduğunu söyledi. Partililere bazı tavsiyelerde bulunan Budak, tartışmalarında da birbirlerine hakaret etmemelerini istedi.

Budak, "Eleştiriler yapıcı olduğu zaman değerlidir. Birbirimize kenetlenip kol kanat germe dönemindeyiz. Korku imparatorluğunu yıkma görevi hepimizin görevidir. Önümüzdeki dönemde 16 Nisan'da ne yaptıysak aynısını yapacağız. Demokrasi güçleri kol kola girecek faşizme karşı mücadele edecek" diye konuştu.

'VAY ÜLKENİN HALİNE'

Ak Parti ve MHP arasındaki ittifakın yeni olmadığını dile getiren Çetin Osman Budak, ortaya çıkan ittifak yasasının korkularından olduğunu kaydetti. Budak, "Tek adam yönetimini devirmek hepimizin boynunu borcudur. Biz diktatöre karşı mücadele edeceğiz ve yeneceğiz.

17-25 Aralık'ta 4'lü çete vardı. Bunlardan biri olan Zafer Çağlayan Mersin'den AKP delegesi olmuş. Genel başkanlarını seçecek kongre üyesi oldu. Eğer bir partinin genel başkanını bunun gibi adamlar seçecekse vay ülkenin haline" dedi.

SULAMA BİRLİKLERİNİN ÖZELLEŞTİRİLECEĞİ İDDİASI

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin gündemde olduğunu da hatırlatan Çetin Osman Budak, Ak Parti'nin geldiği günden bu yana her şeyi özelleştirdiğini söyledi. Şeker fabrikalarının satışının önünde engel olacaklarını anlatan Budak, şöyle konuştu:

"Özelleştirme durana kadar mücadelemiz devam edecek. Sulama birliklerini kapatıyorlar. Mecliste buna yönelik bir çalışma var. Bir özelleştirme hareketi burada da görünüyor.

Tek bahaneleri de bu birliklerde yolsuzluk olduğu. Önce bakanlığa bağlayacaklar ardından üçüncü kişilere devredilecek."

KUMBUL, MENDERES TÜREL'İ ELEŞTİRDİ

İl Başkanı Ahmet Kumbul ise geçen hafta partisinin il kongresi için Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongrede yaptığı konuşmasını eleştirdi.

Erdoğan'ın, Büyükşehir Belediyesi'nin tek bir 'çılgın' projesinden bahsetmediğini belirten Kumbul, bu konuşmanın seçimleri kaybedecek bir partinin genel başkanının sözleri olduğunu iddia etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i de eleştiren Kumbul, şöyle konuştu:

"Türel geleceğimizi ipotek altına alıyor. Parsel parsel bu halkın topraklarını satıyor ve kente karşı suç işliyor. Üç kuruşluk rant uğruna talana uğrayan kıyılarımız için, yok edilen orman ve dağlarımız için, sürgüne gönderilen belediye çalışanlarımız için, biz Antalya'da iktidarı yeniden ele alacağız.

Bu büyük iddianın lafla olmayacağını biliyoruz. Daha çok çalışacağız. Benim kişisel bir hedefim yok, eminim ki bu salondaki hiç kimsenin de kişisel bir hedefi yok. Gelin hep birlikte omuz omuza verelim, Cumhuriyetin var olma savaşını örgütleyelim."

Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

yukarı çık
0
Paylaşım