Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya’da CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse’ye Coşkulu Karşılama

Antalya’da CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse’ye Coşkulu Karşılama

81 ilin CHP’li İl Kadın Kolları Başkanları toplantısı için Antalya’ya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’ye, CHP il binası önünde coşkulu bir kalabalık karşıladı. Orada yaptığı konuşmada Köse, “O kürsüler onların olsun, sokaklar bizim” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, toplantı için geldiği Antalya’da ilk olarak CHP Antalya il başkanlığını ziyaret etti.

Kalabalık bir kadın topluluğu tarafından karşılanan Köse, il binası önünde yaptığı konuşmada “Sizin bu enerjinizi görünce buradan gönderdiğimiz enerji tüm ülkeye dalga dalga yayılır. Ülke günbegün karanlığa giderken tüm ülkeye umut olur ve 2019 bizim olur” dedi.

2019'a giderken biz sorumluluğumuzun farkındayız diyen Köse, kadınların mücadelesinin ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Omuzlarımızdaki yükünde farkındayız. Cumhuriyet değerleriyle bu kadar oynanmışken, laiklik ve demokrasi ile bu kadar oynanmışken, bize, kadın gücüne çok ihtiyaç var. Bu mücadeleyi biz büyüteceğiz. Başka şansımız yok. Hiçbir engele aldırmadan, tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi.

Çünkü ikinci Kurtuluş Savaşı mücadelesi veriyoruz. O nedenle Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi mücadelemizden ve birbirimizden güç alarak yolumuza devam etmek zorundayız.

Eğer bu mevcut iktidarın bizler için öngördüğü yasalarla yolumuza devam edersek, 2019 seçimlerinde kadınların özellikle kadınların nerede olacağını hepimiz biliyoruz. O nedenle diyorum ki; bizim gücümüze sizin gücünüze ihtiyacımız var. O nedenle diyorum ki kadın birlikteliğini ihtiyacımız var”

En Büyük İttifak Kadın İttifakıdır

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, gündemde bolca konuşulan ittifak konusuna da gönderme yaparak, en büyük ittifakın kadın ittifakı olduğunu söyledi. “Hani hep bir birliktelikten bahsediliyor ya. Şu birliktelikler olursa iktidara gelinir, ya da başımızdaki mevcut iktidardan kurtuluruz deniyor ya. Ben en büyük ittifakın kadın ittifakı olduğuna inanıyorum.

Kadınlar ittifakı sağlarsa bu ülkede, aydınlık yarınlar yakındır. Bir gücümüze inanarak ve birbirimizden güç alarak yolumuza devam edeceğiz. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Umut var. Çünkü siz varsınız, umut var. Çünkü bu güç varsa 2019 bizimdir. 2019'da kadınların gücü ile bu iktidardan kurtulacağız. Buna inanın, inanırsak başarabiliriz.

İnanmayanlar sokağa çıkmasın. İnananlar sokakta olsun. Çünkü bize meşru alanlarda, meşru zeminlerde mücadele etme hakkı bırakmadılar. O nedenle buyursunlar o kürsüler kendilerinin olsun. Sokaklar bizim, mücadelemizi sokaklarda büyüteceğiz”

Öte yandan Köse, il başkanları toplantısını organize eden CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci’yi de kutladı. “İl başkanları toplantısı gibi bir organizasyonu yapmak kolay değildir. Onun için biz, Antalya Kadın Kolları’na güvendiğimiz için, il başkanları toplantısını Antalya’da yapmaya karar verdik” dedi.

 CHP’ye katılan kadınlara rozetlerini Köse taktı

Köse’den sonra konuşan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ise “Yüzyıllardır bu topraklarda hep beraber yaşıyoruz. Toplumu 15 yıldır olmadığı kadar ayrıştırmaya çalışıyorlar. Biz 94 yıldır Cumhuriyeti kadınların omuzlarında hep ayakta tuttuk ve kadınların omuzlarında ayakta tutmaya devam edeceğiz.

Antalya büyükşehir Belediyesi de kadınlarımızın yoğun destekleri ve çalışmalarıyla bizim olacak. 2019'da Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız” dedi.

Daha sonra il binasında kadın kolları ilçe başkanları ile bir toplantı yapan Köse, Antalya kadın kollarının İl Başkanı Nilüfer Deveci için hazırladığı doğum günü sürprizini yaşadı.

yukarı çık
0
Paylaşım