Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Düşük Zam Teklifini Protesto Etti

Antalya’da Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Düşük Zam Teklifini Protesto Etti

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 5. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma sağlanamayarak hakem kuruluna bırakılmasına tepki gösteren Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 1.5 günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, 1 Ağustos’ta başlayan memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 5. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin sunduğu 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 yılı için yüzde 3+3 zam teklifini ve anlaşma sağlanamayarak hakem kuruluna gidilmesini protesto etti.

Dün Saat Kulesi karşısındaki Attalos Heykeli önünde toplanarak basın açıklaması yapan konfederasyona bağlı sendika temsilcileri, teklif edilen zam oranlarının çok düşük olduğuna dikkat çekti.

Tepkilerini göstermek için 1.5 günlük iş bırakma eylemi başlatan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu üyeleri, “İktidarın hakemine yandaşın oyununa teslim olmayacağız” yazılı pankart açarak, “Yandaş sendika istemiyoruz, sermayeye değil emekçiye bütçe,

sözleşmeli köle olmayacağız, yaşasın iş ekmek vatan mücadelemiz” şeklinde sloganlar attı. Dün öğleden sonra başlayan iş bırakma eylemi bugün tam gün olarak uygulanacak.

Haberin Videosu:

“Pazarlık Masası Satış Masasına Dönüştü”

Milyonlarca kamu emekçisi ve emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanarak hakem kuruluna havale edildiğini hatırlatan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Kamu emekçilerinin zammını belirleyecek

Hakem Heyeti 11 kişiden oluşurken kurulda 4 kişi sendikalardan, 7 kişi ise Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmekte. Bu haliyle pazarlık masası satış masasına dönüşmüştür.

Yandaş konfederasyon her zaman olduğu gibi yine kamu emekçilerini yüz üstü bırakmıştır” diyerek yetkili sendika olan Memur Sen’e yüklendi.

“Emekçilerin Lehine Karar Çıkmasını Beklemek Akıl Tutulmasıdır”

“Sözde toplu sözleşme masasının adaletli olmadığını bildiğimiz gibi Hakem Heyetini de adil bulmuyoruz” diyen Balık, “Sözde toplu sözleşme masasında yapıldığı gibi Hakem Heyeti Kurulu da enflasyonu, vergi dilimlerini, açlığı, yoksulluğu, 3600 ek gösterge talebini,

grev hakkını, zam talebini, kamu emekçilerinin ekonomik, mesleki, örgütsel ve sosyal haklarını, temel gıda ürünlerini ve temel giderleri yok sayacaktır.

Belirlenen söz konusu kuruldan adil kararlar almasını ve kamu emekçileri lehine kararlar çıkmasını beklemek akıl tutulmasına yakalanmaktır” ifadelerini kullandı.

“Lokmalarımızı Sayıyorlar”

Hükümet tarafının yüzde 3.5 olan ilk teklifi sonradan 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 için ise yüzde 3+3 olarak değiştirdiğini hatırlatan Balık, “Hakem heyeti kurulunda kamu emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklarına ilişkin karar çıkması paralel olacaktır.

Yaşam şartlarının ağırlaştığı, işsizlik ve pahalılık koşullarının mutfakları kavurduğu ülkemizde, doğal gaza, elektriğe, benzine, gıda maddelerine, ulaşıma fahiş oranlarda zam yapılırken, Türk Lirası Dolar ve Euro karşısında erirken,

yurttaşların alım gücü günden güne azalırken AKP hükümeti, kamu emekçilerine reva gördüğü bu zam oranlarıyla kursağımızdan geçecek lokmaları saydıklarını göstermektedir” diye konuştu.

“İnsanca Yaşam İçin İş Bırakıyoruz”

“Hakem heyetinin, kamu emekçilerinin kölelik koşullarındaki zam oranını yarın açıklamasından önce kamu emekçilerinin alın terini ve haklarını savunmak amacıyla iş bırakma kararlılığımızı AKP iktidarına ve yandaş konfederasyona göstereceğiz” diyen Balık,

Pazartesi günü öğleden sonra, Salı günü ise tam gün olmak üzere 1.5 gün iş bırakma eylemi başlattıklarını bildirdi. “Ülkemizdeki kriz koşullarının mutfakları yaktığı, tüm çalışanların kemer sıkma politikasına kurban gittiği,

işçinin ve kamu emekçisinin yaşam şartlarının zorlaştığı koşullarda insanca yaşam şartları için iş bırakıyoruz” diyen Balık, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, “Hakem heyeti kurulundan 2020-2021 yılları için açıklanan sözde toplu iş sözleşme maaş zamlarıyla ilgili

hükümleri yeniden gözden geçirmeye ve zam oranlarını kamu çalışanlarının insanca yaşayacakları şekilde yeniden belirlemeye çağırıyoruz” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım