Logo
Bu sayfayı yazdır

Antalya'da Binlerce Kişi Demokrasi Nöbeti İçin Meydanları Doldurdu

Antalya'da Binlerce Kişi Demokrasi Nöbeti İçin Meydanları Doldurdu

Antalya’da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde on binlerce kişi meydanları doldurdu. Bayraklarını alıp meydanı dolduran Antalyalılar, saatlerce darbeye karşı olduklarını haykırdı. Meydanda vatandaşlara hitap eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu,

"Bu söylediklerimi sümüklü FETÖ duysun, bu millete diz çöktüremeyeceksin" diyerek FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e seslendi. Antalya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Milli İradeye Saygı Yürüyüşü’ sonrası on binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu.

Demokrasi nöbeti öncesi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Garnizon Komutanı Tahir Savran, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kelleli, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti il Başkanı Rıza Sümer, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATB Başkanı Ali Çandır, 15 Temmuz şehidi Muhammet Oğuz Kılıç’ın ailesi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, sivil toplum kuruluşları, dernek ve dernek temsilcileri ile on binlerce Antalyalı katıldı.

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa’ın konuşması dinlendi. Daha sonra İl Müftüsü Osman Artan tarafından şehit ve gaziler için dualar okundu.

Duaların ardından havada devriye gezen bir polis helikopteri ise alçak uçuş yaparak meydandaki vatandaşları rüzgarıyla serinletti.

Haberin Videosu:

"Beyinleri yıkanmış robotlar tövbe bile etmiyorlar"

Meydanda kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Menderes Türel, 15 Temmuz’un tarihin dilinden düşmeyeceğini belirterek, darbe gecesi şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilere şifa diledi.

Cumhuriyet Meydanı’na farklı siyasi partilere gönül vermiş insanların toplandığına dikkat çeken Türel, "Bu darbeye karşı duran milletimizden Allah razı olsun. Acımız taze, yaramız derin sivil insanların kadınların üzerine öldürme kastıyla ateş açan vatan hainlerini Allah kahhar sıfatıyla kahretsin.

Tanklarla, helikopterlerle silahsız insanların üzerine ateş eden FETÖ'cü katiller hala inkar etmeye kendilerini reddetmeye çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız bile ‘geç fark ettik Rabbim affetsin’ dedi. Beyinleri yıkanmış robotlar tövbe bile etmiyorlar. İnşallah iki cihanda da layık olacağı cezayı göreceklerdir" dedi.

"O akşam iyiler de vardı, kötüler de"

Konuşmasına Orhan Şaik Gökyay’ın ‘Bu vatan kimin’ adlı şiirle başlayan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bir şeyin destan olabilmesi için iyiliğinde kötülüğünde meydana gelen olayların olağanüstü olması gerektiğini söyledi.

15 Temmuz’da yaşananları hatırlatan Karaloğlu, "O akşam iyiler var mıydı? Evet. Milletimizin tamamı iyiydi olağan üstüydü. O gece kötüler var mıydı? Evet. Hainler de vardı.

Bu milletin tarihinde hiç görmediği, hiç karşılaşmadığı alçaklıkla, milletin topunu, silahını, uçağını, helikopterini, tankını, millete çevirenler vardı. O gece kahramanlarımız var mıydı?250 şehit 2 bin 194 gazimiz vardı" diye konuştu.

"Sümüklü FETÖ"

Son olarak meydandaki kalabalıkla birlikte FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e seslenen Karaloğlu, "Bu söylediklerimi sümüklü FETÖ duysun, başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz" diyerek konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuzla ilgili il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve vatandaşlara ödülleri verildi.

15 Temmuz’da Antalya’da polisler arasında geçen telsiz bir telsiz konuşması da dinletildi. Öte yandan saatler 00.13'ü gösterdiğinde ise Antalya camilerinden sela sesleri yükseldi.

Template Design © Kaktus Haber Templates Kaktus Medya. All rights reserved.