Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya'da 29 Ekim Çelenk Töreninde Yine Kriz Yaşandı

Antalya'da 29 Ekim Çelenk Töreninde Yine Kriz Yaşandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma töreni ile başladı. Antalya protokolü törende yerini aldıktan sonra çelenk bırakma sırasında ilginç görüntülere de sahne oldu. Valilik, Garnizon ve Büyükşehir çelenkleri bırakılıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Valilik alandan ayrılmadan siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin çelenklerini bırakmaları sırasında engellerle karşılaştılar. Valilik tarafından, valinin alandan ayrılmadan çelenklerini bırakamayacakları yönünde polislerle çelenk sahipleri arasında

tartışmalar yaşandı ve bazı çelenklerin tahtaları kırıldı. Valilik alandan ayrıldıktan sonra çelenk bırakma gerçekleşti. Buna ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş tarafından sert bir dille tepki gösterdi.  

Antalya'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende protokolün çevresinden ayrılmayan sokak köpeği ilgi odağı oldu. Sesini çıkarmadan protokole yakın noktalarda dolaşan köpeğe müdahale edilmedi.

Sokak köpeği, çelenk sunumu sırasında da adeta protokolü takip etti.

Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay Polat, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı, MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan,

AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir, Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay Polat, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunan Vali Karaloğlu ve Garnizon Komutan'ı Polat'a bir sokak köpeği eşlik etti.

Bir süre daha tören alanında bulunan köpek, tören mangasının arasından kayboldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından resmi tören sona erdi.

Siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin çelenklerini bırakmalarından sonra CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul bir konuşma yaptı.

“Cumhuriyeti İlelebet Muhafaza Edeceğiz”

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle duygu ve düşüncelerini dile getiren CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Atatürk bu Cumhuriyeti bize emanet etti. Bizde içerde ve dışarda düşmanlara karşı Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, dün Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma törenine katıldı. Partinin çelengini Atatürk Anıtı önüne koyduktan sonra bir açıklama yapan Kumbul,

tarihi süreci hatırlatarak, “29 Ekim 1923’te Atatürk’ün başından beri hayalini kurduğu Türkiye için en iyi yönetim şekli dediği Cumhuriyet ilan edildi” diye konuştu.

“İlelebet Muhafaza Edeceğiz”

Kumbul açıklamasında şunları dile getirdi:

“24 Temmuz 1923'te Lozan Barış Antlaşması imzalandı. Bağımsız Türkiye'nin sınırları bu antlaşma ile belirlenmiştir. 29 Ekim 1923’te Atatürk’ün başından beri hayalini kurduğu, Türkiye için en iyi yönetim şekli dediği Cumhuriyet ilan edildi.

Yeni devletin adı Türkiye Cumhuriyeti oldu. İlk Cumhurbaşkanı olarak Atatürk ve ilk Başbakanı olarak da İnönü seçildi. Yeni bir devlet kuruldu ve yeni bir çağ açıldı. Fakat ekonomisi bitmiş, sanayisi olmayan, bilimden uzak, halkı yarı aç yarı tok,

eğitim seviyesi düşük bir ülke, bütün ulaşım yabancıların elinde. Mustafa Kemal için çok zordu. Mustafa Kemal ve arkadaşları çok kısa zamanda ülkede çok büyük devrimlere imza attılar ve ülke hızla gelişti. Özellikle siyasal ve toplumsal alanda, ekonomik alanda,

bilim, kültür, sanat ve eğitimde çok ciddi gelişmeler oldu. Atatürk, ‘Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek hâkimiyeti saraydan almış millete vermiştir ve bu hızlı ilerleyişte Cumhuriyet rejimi sayesinde olmuştur. Cumhuriyet, adalettir, haktır, hukuktur,

demokrasidir, bağımsızlıktır, dayanışmadır, sevgidir, saygıdır, karakteri özgürlük olanların yönetim şeklidir. Atatürk bu Cumhuriyeti bize emanet etti. Bizde içerde ve dışarda düşmanlara karşı Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza edeceğiz.”

yukarı çık
0
Paylaşım