Menu
RSS

Antalya'da 10 Kasım Töreninde Yine Çelenk Krizi

Antalya'da 10 Kasım Töreninde Yine Çelenk Krizi

10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümü için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreninde yine kurumların çelengi polis tarafından, Antalya Valisi alanı terk edinceye değin engellendi. Kurumların çelengi önünde set kuran polisler hiçbir kurum çelenginin alana girmesine izin vermedi.

Çelenk sahipleri ile tartışmaların yaşandığı olaydan sonra, vali alandan ayıldıktan sonra çelenklerin önündeki polis barikatı kaldırıldı ve kurumlar ancak o zaman çelenklerini Ataya sundular.

Her çelenk koyma töreninde olduğu gibi 10 Kasım töreninde de CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul bir konuşma yaparak anma törenini gerçekleştirdiler. Kumbul alanda yaptığı konuşmada “Kurduğu laik demokratik sosyal hukuk devletinin ne kadar önemli olduğunu her gün biraz daha iyi anlıyoruz.

Atatürk ilke ve devrimleri bizlere ışık tutmaya devam ediyor. Gaflet ve delalet içinde olanlar dışarıdan ülkenin birliğine kastedenlere karşı mücadelemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında devam edecektir” dedi.

Kumbul konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletimiz kendisine yöneltilen her türlü tehdidi yok edecek güce sahiptir. Atatürk’ün bizlere bıraktığı em büyük miras olan Türkiye cumhuriyetini tüm halkımızla sonsuza kadar yaşatacağız.

Tek adam sistemine karşı cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmamızın mücadelesini verdiğimizin bu günlerde ışığımız karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan Mustafa Kemal Atatürk’dür. Atatürk’ün milletin kayıtsız şartsız egemenliğe dayalı fikirleridir.

Bu inançla büyük Atatürk ve dava arkadaşlarını sevgiyle, saygıyla ve rahmetle anıyorum”

ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ise çelenklerin alana sokulmamasının anayasal bir suç olduğunu dile getirdi.

1 tane bile CHP Antalya milletvekilinin ve CHP'li başkanların çelenklerin engellenmesi sırasında orada olmayışı eleştirilere neden oldu

yukarı çık
0
Paylaşım