Menu
RSS

Antalya Cumhuriyet Kadınları Derneği 9. Genel Kurulu Yapıldı

Antalya Cumhuriyet Kadınları Derneği 9. Genel Kurulu Yapıldı

Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şubesi 9. Genel Kurulunu yaptı. Ayşe Kantarcılar’ın başkanlığını yaptığı CKD Antalya Şubesi Genel Kurulu’nda tek liste ile seçim yapıldı. 320 üyeye sahip Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şubesi geniş katılımla genel kurulunu yaptı.

Açılış konuşmasını yapan CKD Antalya Şube Başkanı Ayşe Kantarcılar, bugüne kadar kadınların cumhuriyet değerlerine sahip çıktığını, cumhuriyetin temellerini yok etmeye çalışanların karşısında her zaman birlik ve beraberlik içerisinde karşı durduklarını vurguladı.

Derneğin yürüttüğü etkinliklere destek veren tüm kurumlara teşekkür eden Kantarcılar, bu duruşlarını hiçbir zaman kaybetmeden cumhuriyete, onun kurucuları olan Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sahip çıkmaya,

onların ilke ve devrimlerinden taviz vermeyeceklerini belirtti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra genel kurulu yönetecek olan divan seçiminde verilen önerge ile Mihrican Tatar divan başkanı, Hatem Kuüçükemiroğlu, Fatma Kıncı genel kurulu yönetti.

CKD Antalya şubesi 9. Genel Kurulu’na CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Muratpaşa Belediyesi adına meclis üyesi Serpil Üstün, DİSK Emekliler Sendikası Başkanı Belkıs Özgen katıldı. Özgen ve Deveci cumhuriyete sahip çıkma konusunda kadınlara çok görev düştüğünü,

bugüne kadar yapılan çalışmalara ek olarak daha çok çalışılması gerektiğini belirttiler. Kadına şuddeti de kınayan konuşmalar sonrası oylama yapıldı.

Yapılan oylamada yeni yönetim şöyle oluştu:

Ayşe Kantarcılar

Evrim Aktaşlı Çelik

Ayşe Aktuğ

Eda Büyüksükçü

Firuze Candan

Müşerref Erbay

Rukiye Yetkin

yukarı çık
0
Paylaşım