Menu
RSS

Antalya CHP Toptancı Halinde Hak Arayan Kamyoncu Esnafı Dinledi, Destek Verdi

Antalya CHP Toptancı Halinde Hak Arayan Kamyoncu Esnafı Dinledi, Destek Verdi

Antalya Toptancı Halinde, Antalyalı kamyon ve TIR şoförleri Dijital Takograf ve Yük Bildirimi Zorunluluğu Uygulamasının iptaline ilişkin eyleme geçtiler. Yeni yılda yürürlüğe giren yönetmeliğe, akaryakıt zamlarına, cezalara ve düşük ücretlere de tepki gösteren kamyon ve

TIR şoförlerine destek CHP Antalya İl Yönetimi ve Antalya Milletvekili Aydın Özer’den geldi.

“Bu Yasa Kamyoncularımızı Mağdur Eder”

Yeni yasaya göre, yükü yüklediklerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı veri tabanına 6 saat içerisinde bildirmeleri gerekiyor. Bunun da altyapısı henüz hazır değil. Türkiye şartlarına göre 9 saatte 350-400 km yol alabildiklerini belirten Kamyoncular;

“Bu uygulama bizleri ciddi oranda zora sokmaktadır. 24 saatte para kazanamıyoruz ki, 9 saatte nasıl para kazanacağız!” diye belirttiler.

Altyapısı Olmayan Bir Sistem

Kamyoncular, “yerine göre çift vardiya halinde çalışıyoruz. Böyle bir dayatmanın, bizleri ne kadar zora sokacağını kimseye anlatamayız. Yasa kapsamında her 28 günde bir takografın emniyete götürülüp kontrol ettirilmesi gerekiyor. Diğer bir konu ise dayatılan e-fatura konusu.

‘Tuşlu telefonu’ dahi zor kullanan arkadaşlarımız var, o yüzden e-fatura kullanmak bizim için zor bir işlemdir. 2020 yılı ile birlikte yeni kurallar ve düzenlemeler getiriyorlar fakat bu sistemin ülkemizde altyapısı ve uygulanabilirliği yok.

Avrupa standardını getirmek istiyorlar ama altyapı uygun değil” diye konuştu.

“Esnafımızın Yanındayız”

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, kamyonculara seslenerek; “Yapılan düzenlenmenin kaldırılması gerek, eğer uygulanabilir olmayan bir sistem getirilirse, kamyoncularımız zorda kalır. Eziyetli ve zor bir meslek, kamyoncularımızın işini daha da zorlaştırmayalım” diye konuştu.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Niyazi Özçelik ise;

“Federasyon başkanı Fevzi Aydın ve esnaf temsilcileri ile durumu değerlendirmek için bir araya geldiklerini belirtti. Yapılacak değişikliklerin en uygun şekilde yapılacağını belirten Özçelik yasanın 2014 yılından bu yana bu çeşitli düzenlemeler ile son halini aldığını belirtti.”

İl Başkanlığı olarak; “Antalya’da kamyon ve tır şoförlüğü yapan esnaflarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu ve bu konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım