Menu
RSS

Antalya CHP Toplantısında Cübbeli Provokasyonu

Antalya CHP Toplantısında Cübbeli Provokasyonu

Seçim gecesi Antalya Adliyesi önünde yaşanan olaylar sonucunda tutuklanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyesi 5 gencin ailesine Engelsiz Kafe’de dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltı bitiminde kendini gazeteci olarak tanıtan

cüppeli bir adam kahvaltıya gelip Cumhuriyet Halk Partili üyelerinin ‘’ Cumhurbaşkanına hakaret eden gençler için para topluyorlar. Burada ne yapıyorsunuz’’ demesi üzerine güvenlik güçlerince dışarı gönderildi.

Toplantıya gençlerin ailesinin yanı sıra, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kemer, Konyaaltı,

Muratpaşa, Serik ilçe başkanları, CHP Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül ve yönetim kurulu üyeleri, Milletvekilleri Rafet Zeybek, Aydın Özer, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru,

Muratpaşa belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katılımlarıyla destek verdi.

Ahmet Kumbul, Kahvaltı sonrası katılımcılara hitaben konuştu. Tutuklu gençlerin yanında olduklarını ve bundan sonraki süreçlerde de hep yanında olacaklarını destek vereceklerini söyledi.

Kumbul, ‘’Seçim Kurulu önündeki 10 arkadaşımız slogan attıkları için tutuklandılar ama karşıdan bize, bizi terör örgütleriyle yan yana koyan, sloganlar atan hiç kimseye maalesef dokunulmadı’’ dedi.

Kazanacağız ve Halay Çekeceğiz

Orada bulunan tutuklu gençlerin ailelerine gençler için elinden geleni yapacağını söyleyen Ahmet Kumbul,’’ Bu gençlerin tutukluluk sürelerinin bitimi için bir an önce mahkemeye çıkarılmaları gerekmekte.

Mahkemeye çıktıklarında ise tüm kalbimle inanıyorum ki serbest bırakılacaklar, çünkü suç yok ortada. Bu süreçte kol kola omuz omuza olmaya devam edeceğiz. İnşallah onlar çıktıklarında buralarda hep beraber halay çekeceğiz.

Belediyeleri kazandığımızda hep beraber burada halay çekeceğiz bu iktidarı değiştirdiğimiz, parlamenter sistemi geri getirdiğimiz, demokrasiyi tekrar tesis ettiğimiz,  gerçekten üreten kazanan kazandığını

hakça paylaşan laik demokratik hukuk devletini tekrar tesis ettiğimiz zaman hep beraber kullanmalarını yapacağız’’ diye konuştu.

Birlik Beraberlik Zamanı

Partinin içindeki karışıklıkların aile olma kavramından uzaklaştığını belirten ve asıl şimdi birlik olma zamanı olduğunu kaydeden Kumbul,

‘’ Siyasal İslam’ı ülkeye getiren rejimi değiştiren bir partinin tamda istediğini yapmaya başladık’’ dedi. Kumbul,’’ Şu anda bir arada olup yerel seçimlerden başarılı çıkma zamanı.

Birbirimize nasıl bu kadar uzaklaştık bunu izlerken de hayretler içinde kalıyorum biz birbirimize ne zaman bu kadar kin ve nefretle bakmaya başladık. Parti içinde yarışlar olabilir.

Parti içinde ayrışma olabilir. Ama biz parti içinde Cumhuriyet Halk Partisi içinde Atatürk’ün kurduğu parti içinde bu ülkeyi kurtaracak tek partinin içinde birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız’’ dedi.

Cüppeli Provokasyonu

Kahvaltı bitiminde kendini gazeteci olarak tanıtan cüppeli bir adam kahvaltıya gelip Cumhuriyet Halk Partili üyelerinin ‘’Cumhurbaşkanına hakaret eden gençler için para topluyorlar. Burada ne yapıyorsunuz’’ dedi.

Cüppeli gazeteci ona vurulmadığı dokunulmadığı halde ‘’ beni tartaklıyorlar, dışarı atıyorlar. Bunlar cumhurbaşkanına hakaret eden insanlara yardım ediyorlar’ deyince güvenlik güçlerince engelsiz parktan dışarı gönderildi.

yukarı çık
0
Paylaşım