Menu
RSS

Antalya CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şahin: Milli Takım Hepimizin Ortak Değeridir

Antalya CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şahin: Milli Takım Hepimizin Ortak Değeridir

Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahın, yaptığı yazılı açıklamada A Milli Futbol Takımı’nın bugün Ukrayna maçında biletlerin AKP’nin yandaşlarına ve AKP gençliğine dağıtıldığını, bunun amacının da milli maç sırasında İzmir Marşı’nın söylenmesinin engellenmesi olduğunu belirtti.

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin açıklamasında şunlara değindi:

“A Milli Futbol Takımı’nın bugün Ukrayna ile Antalya’da oynayacağı özel maçın biletleri, Türkiye Futbol Federasyonu ve sponsor firmalar tarafından daha önceki milli maçlarda olduğu gibi AKP Gençlik Kolları üyelerine ve

yandaş taraftar gruplarına dağıtılmış, gerçek tribün emekçileri ve 07 Gençlik Grubu’nun maça girmesi engellenmiştir. Bunun gerekçesi de, milli takımın başarısızlığına istinaden tribünlerden gelebilecek olası tepkilerin ve

bütün tribünlerin hep bir ağızdan söylediği İzmir Marşı’nın önüne geçmektir.

AKP iktidarı ile birlikte gücüne güç katan, medyayı ele geçirerek muhalif sesleri susturan Demirören Grubu Başkanı, yandaşlığını Türkiye Futbol Federasyonu üzerinden sürdürmektedir.

Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’e hatırlatmakta fayda var; A Milli Futbol Takımı ile ilgili konular siyasetin üstünde yer alır, çünkü milli takım hepimizin ortak değeridir. Milli takımımızın yaşadığı başarısızlık, hepimizin ortak derdidir.

Tribüne gönül ve emek veren taraftar gruplarının, bu noktada tepkilerini dile getirmesi, olması gereken bir davranıştır. Maalesef, her platformda muhalif sesleri susturmaya alışkın AKP iktidarı, baskıcı tavrını federasyon aracılığıyla spora da bulaştırmış durumdadır. 

Milli takımımızın başarısızlığına yönelik tepkilerin susturulmak istenmesinin yanı sıra, tribünlerin hep bir ağızdan söylediği İzmir Marşı’na yönelik bir engelleme de söz konusudur.

Antalyaspor taraftar grupları, hangi siyasi partiye oy verirse versin, Mustafa Kemal Atatürk’ün, hepimizin ortak değeri olduğunu bilen ve ona göre davranan insanlardan oluşmaktadır.

Antalyaspor taraftarları, Atatürk sevgisini bütün Türkiye’ye göstermiş, örnek olmuştur. Atatürk’e alerjisi olan, İzmir Marşı’na tahammül edemeyenler ne yaparlarsa yapsınlar, bu sevgiyi ve saygıyı insanların kalbinden silemeyeceklerdir”.

yukarı çık
0
Paylaşım