Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Antalya CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Kumbul: Türel Paralel Festival Yarattı!

Antalya CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Kumbul: Türel Paralel Festival Yarattı!

Antalya’nın Muratpaşa CHP İlçe Başkanı Ahmet Kumbul yaptığı yazılı açıklama ile Altın Portakal Film Festivali’ndeki AKP zihniyetini eleştirdi. Türel Paralel Festival yarattı dedi. Kumbul yaptığı açıklamada sanatçıların tepkilerini hiçe sayarak kendi bildiğini okumaya

devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesini eleştirirken, bunun yanısıra İstanbul’da Ulusal Festival yapma kararını eleştiren oda başkanlarını da eleştirdi.

Kumbul açıklamasında şöyle dedi;

Bu hafta sonu Antalya Film Festivali 54. kez; ama ilk kez bu kadar kırık, buruk ve eksik bir biçimde başlıyor. Çünkü iki ayrı kentte yapılacak Festivalimiz Ulusal Yarışma bölümü İstanbul’da, uluslararası yarışma bölümü ise Antalya’da yapılacak bir Festival icat edildi.

Ülkemizi ve yurttaşlarımızı bölen, ayrıştıran AKP zihniyeti,  kentimizin festivalini de bölüp ayrıştırma başarısını gösterdi. Bir başka ifadeyle A-KE-PE zihniyeti Festivalimizi de paralel yapıya kavuşturdu.

 54 yıldır ulusal sinema tarihimizde ve kentimizin sosyal ve kültürel hayatında çok büyük bir yeri olan Altın Portakal Film Festivali, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından her yıl biraz daha içi boşaltılarak değersizleştirilmeye çalışılmaktadır.

AKP'nin Sanatla Kavgası Hiç Bitmeyecek

Önce adını değiştirdiler, bu yıl da ulusal yarışma kategorisini kaldırdılar. Anlaşılan odur ki, AKP’nin sanatla ve sanatçıyla olan kavgası hiç bitmeyecek.

CHP’li belediye yönetimleri zamanında Antalyalılarla kucaklaşan, dağ köylerinde meydanlarda film gösterimleri yapılan, halkla içiçe olan Altın Portakal Film Festivali, Türel zamanında halktan kopartılarak güdükleştirildi.

Ulusal film yarışma kategorisinin kaldırılmasına büyük tepki gösteren sanatçılarımız basın açıklamaları ile “katılmıyoruz” diyerek Uluslararası Antalya Festivalini de protesto ettiler.

Peki, Yönetmenlerin, yapımcıların,  sinemacıların, sanatçıların ve Antalyalıların hoşnutsuz olduğu bu kararı halkın seçtiği bir belediye başkanı niye alır ve kararında direnir? Bu nasıl bir mantıktır ki, yalnızca ona doğru gelmektedir?

Bu aşamada bir yapım şirketi kaldırılan Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma bölümünü “54. Ulusal Yarışma” adıyla ve “Bir Gün Yine Döneceğim O Şehre” sloganıyla İstanbul’da organize ettiklerini duyurdu.

Antalya’daki kimi Oda Başkanları ise İstanbul’daki bu yarışmayı Antalya’ya ve festivale zarar verdiği gerekçesiyle eleştirdiler.

Oysaki burada eleştirilmesi gereken husus, bir başka şehirde bile olsa, ulusal yarışmayı canlı tutmaya çalışanlar değil, ulusal yarışmayı kaldıranlar, yani Menderes Türel ve ekibidir. 

CHP iktidarında Altın Portakal Film Festivali bu kentte yeniden ve çok güçlü bir şekilde halkla kucaklaşacak, kentimizin ve Türk sinemasının gündeminde yeniden var olacaktır.

yukarı çık
0
Paylaşım