Menu
RSS

Antalya CHP’liler Kalabalık Bir Heyetle Afet Bölgesinde

Antalya CHP’liler Kalabalık Bir Heyetle Afet Bölgesinde

Antalya CHP İl Yönetimi ve milletvekilleri ile birlikte Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek Kumluca, Finike ve Demre’de şiddetli yağmur sonrası oluşan hortum nedeniyle zarar gören çiftçileri ziyaret ettiler.İki gün önce yaşanan şiddetli yağış sonrası Finike, Kumluca,

Demre ve Kaş ilçelerinde oluşan hortumda çok sayıda tarım alanı, sera ve yerleşim yeri zarar gördü. Ağaçlar devrildi, elektrik tellerinin kopması sonucu birçok bölgede kesinti meydana geldi.  1'i kamyon 5 araç yan yattı.

Yaşanan afet nedeniyle 28 kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelere kaldırıldı. CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül,

CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın, Devrim Kök,  Niyazi Nefi Kara, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve çok sayıda partili ile birlikte Kumluca, Finike ve Demre ilçelerini ziyaret etti.

Hortum Sonrası Afet Bölgesinde

Beraberindeki heyetle birlikte olayın sıcağı sıcağına afet bölgesini ziyaret eden Muhittin Böcek, bölge halkından afetin getirdiği zararlar hakkında bilgi aldı.

İlk olarak Kumluca ilçesinde hortumla birlikte 6 dönüm serasını kaybeden çiftçi Turgut Önal’ı ziyaret eden CHP Heyeti, felaketin büyüklüğünü afet yerinde çok daha iyi gördüklerini söylediler.

Başkan Böcek, “Türkiye'nin örtü altı sebze üretim merkezi olan Kumluca İlçesi'nde Mavikent Mahallesi'nde hortum önüne çıkan seraları, gecekonduları, enerji nakil hatlarını yerle bir etmiş. Evlerdeki eşyaları sokağa savurmuş, bazı evlerin çatıları uçmuş.

Bizler bölge halkını ziyaret ederek, onların yanlarında olduğumuzu göstermek istedik.” diye konuştu.

Finike’de Çiftçilerle Kucaklaştı

Beraberinde ki heyetle birlikte Finike’nin Turunçova, Sahilkent, Yeşilyurt, Yuvalı ve Çavdır Yellice mevkiindeki tarım alanlarını, sera ve yerleşim yerlerini gezen CHP Heyeti, afetin etkilerinin burada da çok net görüldüğünü söyledi.

İlk olarak evi çıkan hortum nedeniyle hasar alan Servet Sarıca’yı ziyaret eden Başkan Böcek, göz yaşlarını tutamayan Sarıca’yı teselli eden isim oldu.

Sonrasında Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu’yla bir araya gelen Başkan Böcek, afetin verdiği zarar hakkında bilgi aldı. “300 metre genişliğinde, 10 kilometre uzunluğunda ilerleyen hortum nedeniyle

bölgede çok sayıda tarım alanı, sera ve yerleşim yeri zarar görmüş.” diyen Başkan Böcek, çiftçilerin yaralarının bir an önce sarılması gerektiğini bunun içinde ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Uz Ve Topçu’ya Geçmiş Olsun Ziyareti

Son olarak Demre İlçesi’ni ziyaret eden  Başkan Böcek, hortum da zarar gören seralarını söken çiftçileri ziyaret etti. Muhittin Böcek, çiftçilerin tek tek elini sıkarak yanlarında olduklarını bildirdi.

Beraberindeki heyetle birlikte Demre’de İlçe Kaymakamı Murat Uz’u da ziyaret eden Muhittin Böcek, Demre bölgesinde afetin verdiği zarar ve bu zarar sonrasında yapılacaklar hakkında bilgi aldı.

Başkan Muhittin Böcek son olarak Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu’yu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım