Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya CHP’li Kadınlar: Çocuk İstismarını Kadınlar Durduracak!

Antalya CHP’li Kadınlar: Çocuk İstismarını Kadınlar Durduracak!

CHP Antalya İl Kadın Kolları, çocuk istismarını protesto ederek ve bu konuda olumsuz örnekler veren hükümetin söyledikleri ile yaptıklarının birbirini tutmadığı eleştirilerinde bulundular. CHP Antalya il binası önünde toplanan CHP’li kadınlara hitaben

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci, yaptığı konuşmada “4,5 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması ve Cumhuriyet Savcılığının olaya yayın yasağı getirmesi bardağı taşıran son damla oldu” dedi.

Deveci, istismara uğrayan çocuk sayısının 2016 yılında 40.604 iken, bundan dolayı ceza alanların sayısının sadece 13 bin olduğunu belirterek,  “Dünya’da Çocuk Bayramı olan tek ülke olan

Türkiye; şu anda toplumumuzun kanayan yarası olan çocuk istismarında; Dünya Listesinde 3.sırada. Avrupa’da çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları listesinde 1. Sırada” dedi. Son 10 Yılda Çocuk İstismarı Vakaları % 700 Arttı.

İktidar İnandırıcılığını Yitirmiştir

Deveci konuşmasında bu konudaki çarpıcı sayıları verdikten sonra, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cezasız kalan sanıkların toplumda yarattığı birikim ile bir komisyon oluşturmaya çalışan hükümet her zamanki gibi gündemi saptırarak, dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyor.

Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. İktidarın başkanı çıkmış “çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir” diyor.

Ne yazık ki iktidar, bu sözlerini, her zamanki gibi “söylediği başka yaptığı başka” olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mektepleri ile mevcut iktidar, “Çocuk İstismarı” mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir”

İnsanlığın Partisi, Dili, Dini, Irkı Yoktur

Deveci bu suça ortak olmayacağız dedikten sonra bu konuda yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Çocuklarımız için endişe duyuyoruz. Çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.

1.Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli, istismar vakaları hakkındaki davalarda hiçbir şartta indirim uygulanmamalıdır.

2.İstismarcının cezasının infaz edildiği süreçte koşullu salıverilme uygulaması ile cezasının üçte ikisi çektikten sonra tahliye edilmesi ihtimali ortadan kaldırılmalıdır.

3.İstismara uğrayan çocuğun yaşayacağı travma dikkate alınarak defalarca kez muayene edilmemeli ve rehabilitasyon görmesi sağlanmalıdır.

4.Çocuk parklarına ve okulların tüm alanlarına güvenlik kameraları takılmalıdır. Çocuk parklarında güvenliği ve temizliği sağlayacak personeller bulunmalıdır.

5.Çocuklarla bire bir iletişimde olacak tüm personelin ilgili güvenlik soruşturmasından ve psikolojik testlerden geçmesi, adli sicili bozuk kişilerin bu alanda istihdam edilmemesi sağlanmalıdır.

6.Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler aynı zamanda Çocuk Esirgeme Kurumları’nın da katılacağı eğitim programları oluşturulmalı, kamuoyuna kitapçıklar dağıtılarak bilgi edinmeleri sağlanmalı, düzenli aralıklarla eğitimler tekrarlanmalı.

7.Sağlık personellerinin cinsel istismar hakkında eğitim alması sağlanmalıdır. Bu konuda düzenlenen eğitimlere tüm vatandaşlarımızın katılımı sağlanmalı ve farkındalık projeleri oluşturulmalıdır.

8.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim ve liselerde cinsel eğitim dersi verilmelidir.

9.Küçük yaşta çocuklar üzerinde daha büyük bir tehlike bulunması nedeniyle okul öncesi eğitimcilerin yapacağı çalışmalar iler çocuk istismarı ve ihmali konusunda eğitim çalışmaları yapılmalıdır.

10.Çocuklarımıza yurt hizmetini vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz.

11.Çocuk istismarını öven “6 yaşında çocukla evlenilebilir” gibi söylemlerle teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz.

Hükümet acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortamlar oluşturuncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz”

yukarı çık
0
Paylaşım