Menu
RSS

Antalya CHP Kadın Kolları’nda Deveci Tam Destek Aldı

Antalya CHP Kadın Kolları’nda Deveci Tam Destek Aldı

CHP Antalya Kadın Kolları’nın 13’ncü olağan kongresi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, tek liste ile girdiği seçimde güven tazeledi. 362 delegeye sahip CHP Antalya İl Kadın Kolları’nda oylamaya 240 delege katıldı.

13’ncü olağan kongrenin divan başkanlığını,  Genel Merkez MYK üyesi Suzan Şahin yaptı. Kadınların Antalya il başkanını seçtiği genel kurula; CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök,

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ve yönetim kurulu üyeleri, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, CHP Muratpaşa, Kepez, Gazipaşa, Kumluca, Konyaaltı, Korkuteli, Manavgat ilçe başkanları ile kadın kolları ilçe başkanları katıldılar

“Antalya Ve İlçeleri Bizim Olmalı”

Genel Kurulun açılış konuşmasını,  CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse yaptı. Köse, CHP Antalya il teşkilatındaki kadın örgütlenmelerinin başarılı çalışmalarından bahsetti. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, yaptığı konuşmasında 2019 seçimlerine özel vurgu yaptı.

Antalya’nın genelde ve yerelde iktidar olması gerektiğinin altını çizen Köse; “Antalya, güçlü bir il. Kadın anlayışı olan bir il. Burada çok çalışma yapamadım ben. Çünkü burada güçlü bir kadın örgütü vardı.

Bize ve kadın gücüne ihtiyacı olan yere gittim hep. Bir teşekkür de Konyaaltı Belediye başkanımıza.  81 ilde çalışma yapan bir arkadaşınız olarak söylüyorum, böyle toplantı salonu bulmak zor. Antalya bizim olmalı.

Antalya’nın bütün ilçeleri bizim olmalı. Öncelikle buna inanmanızı istiyorum. Çünkü inanırsak, başarabiliriz. Türkiye’nin en büyük illeri kesinlikle bizim olmalı”  diye konuştu.

“2019’da Ya Var Olacağız Ya Da Yok Olacağız”

Türkiye’nin sosyolojik durumuna ilişkin tahliller de yapan Köse, Ak Parti iktidarını sert sözlerle eleştirdi.  Ülkenin eğitim, kadın ve ekonomi politikalarında sınıfta kaldığına dikkat çeken Köse, 2019’da yapılacak seçimler için Kurtuluş Savaşı tanımlaması yaptı.

Kadın örgütlerine korkmadan ve yılmadan çalışma talimatı veren Köse; “ Ülkemiz hiç de parlak olmayan bir yılı geride bıraktı. İçinden geçtiğimiz dönem; eğitim, hukuk ve tüm kurumların tek bir odağı, hak adaletten uzak, laikliğe düşman bir yönetimdir.

Çocuk taciz ve tecavüzlerinin arttığı, kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiği bir yılı geride bıraktık. Kadın gücüne çok ihtiyaç var. Kadın örgütlerine ihtiyaç var. Birbirimizi aşağıya çekmeden güçlü bir kadın hareketi ile 2019’a yürümemiz gerekiyor.

2019’da hep birlikte ya var olacağız ya da yok olacağız. 15 yıldır kadın üzerinden bir siyaset kapısı var. Kadını ikincileştiren, sosyal hayattan koparan, eve kapatan, temsil mekanizmalarında yer vermeyen bir iktidar ile karşı karşıyayız.

O nedenle kadın birlikteliğine çok ihtiyaç var. Örgütlü bir şekilde mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. İl yönetiminde kadınlara çok yer verdiği için il yönetimini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Devlet İmkanlarıyla Yarışmak Zorundayız”

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul da yaptığı konuşmasında, ülkenin çok karanlık bir dönemden geçtiğine vurgu yaptı. Kadınların sadece partinin değil, ülkenin ağır yükünü çektiğini dile getiren Kumbul; Ak Parti’nin 15 yıllık iktidarını, cumhuriyet tarihinin en ağır karanlık dönemine benzetti.

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul; “ Şuanda ülke çok büyük bir karanlığın içerisine sürüklenmekte. Özellikle son 15 yıldır Cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemlerini yaşıyoruz.

Sadece AKP ile değil, AKP’nin iktidar olduğu ülkemizdeki devletle de yarışmak durumundayız. Bütün devlet imkanlarıyla yarışmak zorundayız”  diye konuştu. 

Yerelde Ve Genelde İktidar Olacağız

2019’da yapılacak genel ve yerel seçimlerde işlerinin çok zor olduğuna dikkat çeken Kumbul,  her ne olursa olsun mücadeleden kaçmayacaklarının altını çizdi.  Cumhuriyet’in kuruluş dönemlerindeki zorluklardan örnekler

veren Kumbul; “ Gerçekten işimiz çok zor.  Biz bu zorluklara bakıp, ülkenin durumuna bakıp asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Çünkü çok daha zor durumdayken bu ülke; Osmanlı döneminin son dönemlerini hatırlarsak,

özellikle kadınlarımız ikinci sınıf insan muamelesi görürken, okuma oranı erkeklerde yüzde 5’lerde kadınlarda yüzde 1’lerde iken, ülkenin dört bir yanı işgal edilmişken, kadın erkek her etnisiteden, her kimlikten bütün ülke bir araya geldi.

Dünyadaki bütün emperyalist devletlere karşı bir savaş verdi. O kadar zor durumdayken, o kadar imkansızlıklara rağmen, dünyanın bütün güçlerine karşı bu savaşı, bu mücadeleyi biz ülke olarak hep beraber kazandık.

Şu anki durumumuz o kadar kötü değil. Biz başaracağımızı, kazanacağımızı, hem genelde hem de yerelde iktidar olacağımızı biliyoruz. Üzerimizdeki sorumlulukların hepimiz farkındayız. Çok çalışmamız gerektiğini de biliyoruz.

Ülke çok güzel olabilir. Her şey birbirimizi sevmekle başlayacak. O güzel insanı anlamak ve o güzel insanın yolundan gitmekle başlayacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize açtığı yoldan gideceğiz” şeklinde konuştu.

Kumbul’dan 2019 Çağrısı

16 Nisan’da gerçekleştirilen seçimlerde YSK’nın verdiği mühürsüz oy kararını da hatırlatan Kumbul, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “16 Nisan’daki mühürsüz seçimde ülkede rejim değişti. O yetkilerle Cumhurbaşkanı olarak kişi bu ülkeyi çok geniş yetkilerle yönetecek.

20 Temmuz’dan bu yana devam ettirdiği sistemi 2019’dan sonra tek başına kim kazanırsa o yönetecek. Eğer biz kazanırsak daha özgürlükçü, daha demokratik bir parlamenter sistemi tekrar inşaa edeceğiz.

Bu seçimiz biz kazanamazsak bugünleri ararız. 2019’da CHP’li olsun olmasın, memleketini, vatanını, Atatürk’ü seven tüm vatandaşlarımızla referandumda çalıştıysak bu seçimleri hep beraber kazanacağız.

Bütün sağ iktidarlarda baskıya uğrayan, sokakta çalışan, bu ülkenin temel direği CHP’liler sayesindedir. Özellikle kadınlarımız sayesindedir. Hala Cumhuriyet rejimi ile yönetiliyorsak bunun tek sebebi kadınlarımızın mücadelesidir”

Ülkeyi Irkçı Anlayışa Teslim Etmeyeceğiz

CHP Antalya Kadın Kolları Başkanlığı’na tek aday olan Nilüfer Deveci, 2019’da yapılacak seçimlere kadın örgütü olarak hazır olduklarını kaydetti. Kadınlar olarak kararlı ve inançlı olduklarının altını çizen Deveci; “Kadın arkadaşlarım, yoldaşlarım, değerli kadın kolları arkadaşlarım.

Biz kadınıyla, erkeğiyle, genciyle 2019’a hazırız. Biz bu kadrolarla referandum sürecini yaşadık. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasından Taksim manifestosu ile çalışmalarımızı yaşadık. Bu kadrolarla bütün çalışmalarımızı yürüttük.

Antalya’daki kadın emeğini görünür kılmak için büyük çaba sarf ettik. 5 Aralık’ta Ankara’ya kadın buluşmasına gittiğimizde 30 otobüs kadın arkadaşımızı bir araya gelebilecek noktaya geldik. Kadınlarımız 2019’a hazır.

Biz kararlıyız, inançlıyız, başaracağız. Hep birlikte başaracağız. Birlikten kuvvet doğar. Kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, herkesin inancına saygı duyarak ama bu birlikteliği sağlamak zorundayız.

Biz, Cumhuriyet’in kuruluşunda vardık. Kurtuluş Savaşı’nda vardık. Bundan sonra yeniden verdiğimiz bu Kurtuluş Savaşı mücadelesinde siyaseten kurtuluş savaşı mücadelesinde var olmaya devam edeceğiz. Ülkemizi bu dinci, dilci ve ırkçı anlayışa teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.

Devrim Kök’ten Kocasakal’a Tepki!

Kongrede CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök de söz aldı. Vekil Devrim Kök, konuşmasında CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan Ümit Kocasakal’ı hedef aldı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünü eleştiren Kocasakal’ın genel başkan adayı olamayacağını aktaran Devrim Kök,

delegelerin Kocasakal’a geçit vermeyeceğini iddia etti. Kök, CHP genel başkanlığına adaylığını açıklaması beklenen Muharrem İnce’nin adaylığına ise saygı duyduğunu ifade etti. 

“Sen bana göre Cumhuriyet tarihinin en önemli mücadelesinde, Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayakları şişerek, kan toplayarak, bütün yurttaşlarımızla beraber hak hukuk yürüyüşü yapıyor. Bütün dünyada takdir görüyor, sen onu küçümsemeye çalışan insan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin koltuğuna aday olamazsın” diyerek Kocasakal’a tepki gösteren Kök, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Delegelerimiz gerekli dersi verecektir. Net söylüyorum, Sn. Muharrem İnce ve Cumhuriyet Halk Partili tüm arkadaşlarımıza saygı duymakla beraber, ben CHP’de bir genel başkan problemi olduğunu düşünmüyorum. Sn. Kemal Kılıçdaroğlu özgürlük ve demokrasi yürüyüşüne devam edecektir.

Bizler de arkadasın da Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeye dayatmaya çalıştığı bu anlayışı sonlandırana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bunu parti milletvekili olduğum için söylemiyorum, bunu CHP’de dava adamlığı sadece milletvekilliği ile parti meclis üyeliği ile il başkanlığı ile kadın kolları başkanlığı ile olmaz.

Ben 2012 yılında kadın kongresinde bir şey söylemiştim. Bizim partimizde il başkanı olabilirsiniz, bizim partimizde milletvekili hatta genel başkan olabilirsiniz. Ama bunlar bir gün gelecek hepsine eski ibare konulacak. Eski konulmayacak tek makam CHP üyeliğidir”

CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci'nin tek listesi:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Evrim Aktaşlı/Gülüş Büyüksütçü/Gülhan Çağlar/Eşe Çamlıdağ/Neriman Gencay/Ayşe Nar/Eliz Öz/Hafize Özgün/Özlem Saday/Emine Tansoy/Emine Yalçın/Mübeccel Yıldırım

yukarı çık
0
Paylaşım