Menu
RSS

Antalya CHP İl Başkanı ve Adayı Kumbul: Hedefimiz Muratpaşa Modeli

Antalya CHP İl Başkanı ve Adayı Kumbul: Hedefimiz Muratpaşa Modeli

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, 9 Şubat 2020 tarihinde yapılacak kongre öncesi Gazipaşa’ya gelerek delegelerden destek istedi. Kumbul ayrıca, 16 Aralık 2019’da yapılan kongrede, yeniden ilçe başkanlığına seçilen Ömer Güven ve yönetimine de başarılar diledi.

Beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle parti binasına gelen Kumbul, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ve partili Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından karşılandı. CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’in açılış konuşmasının ardından partililere hitap eden CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul,

“2 yıllık il başkanlığı sürecimizi tamamladık ve önümüzde bir kongre var. CHP bu ülkenin kuruluşunda, kurtuluşunda olan, Kurtuluş Savaşı’nı veren, Cumhuriyeti kuran, birçok devrimi gerçekleştiren, bu ülkeyi çok partili sisteme geçiren ve

aslında ülkede demokrasinin işlemesini sağlayan bir parti. Ben bu partiye mensup olmaktan, bu partinin il başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Önümüzde il kongremiz var ve kaç aday yarışacaksak yarışalım, kim kazanırsa kazansın sonuçta CHP kazanacak.

Diğer siyasi partilere baktığımızda, çok adaylı yarışların olmadığını, bunun CHP’de yoğun bir şekilde olduğunu görüyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi getiren parti, kendi içerisinde de demokrasiyi sonuna kadar uyguluyor.

Bunu hep beraber, mahallelere konulan sandıklardan itibaren yaşadık. Önümüzdeki ilk seçimde Millet İttifakı olarak seçimi kazanacağız. CHP’li bir adayımızı önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı yapacağız.

Şu anki kadroların da, bu iktidara giden süreçte çok büyük katkıları ve emekleri olacak. Ben öncelikle ilçe başkanımıza ve geçen dönem görev alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki dönem görev alacak, yeni seçilen arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Biz geçen dönem çalıştığımız arkadaşlarımızla, 19 ilçede uyum içinde çalıştık. Özellikle son yerel seçimlerden başarıyla ayrıldık” dedi.

Hedefimiz Muratpaşa Modeli

Antalya Muratpaşa’da uygulanan çalışma sistematiğinin altını çizen Başkan Kumbul, mahalle temsilcilikleri ile Muratpaşa’da oluşturulan yapının, model olarak belirlenmesini ve 19 ilçede de bu modelin uygulanmasının hedefleri olduğunu belirtti.

Kumbul, “Son 5 yılı değerlendirmek gerekirse, 3 yıl Muratpaşa İlçe Başkanlığının ardından 2 yıldır Antalya İl Başkanlığı yapıyorum. İlçe Başkanlığım döneminde Muratpaşa’da yaptıklarımız aslında ilde ve bütün ilçede yapmak istediklerimiz.

Son iki yıllık süreçte, yoğun trafikten dolayı örgütlenmeye çok giremedik. Muratpaşa’da göreve seçilir seçilmez, tüm mahallelerimizde temsilcilerimizi belirledik. Sandık koyarak mahalle temsilcilerini seçtik. Muratpaşa’da 13 Mahalle Temsilciliği binası açtık.

Bundan sonraki süreçte de, coğrafi olarak merkeze uzak, nüfus olarak yoğun olan yerlerde vatandaşlarımıza kapısını açacak, çayını çorbasını ikram edecek mahalle temsilciliği binaları açmak istiyoruz.

Mahalle temsilcilerimizle, mahallelerin sorunlarıyla çok daha yakından ve sürekli ilgilenmek istiyoruz. Onların sorunlarına çözüm bulmaya çalışmak, onların mutlu günlerinde onlarla olmak ve acı gününde destek olmak istiyoruz.

CHP olarak onların sorunlarına çözüm önerilerimizi, arkadaşlarımızın sürekli onlara aktarmasını istiyoruz. Daha önce Muratpaşa’da yaptığımız diğer bir uygulama; komisyonlarımız.

Bütün ilçelerde, ilçe başkan yardımcılarına bağlı komisyonlar oluşturmak istiyoruz ve aktif olan üye sayımızı arttırarak komisyonlar aracılığıyla sürekli çalışan örgüt yapısına ulaşmak istiyoruz. 19 ilçede sürekli çalışan, sahada olan ilçe örgütlerini hep beraber yaratmak durumundayız.

Biz bunların birçoğunu Muratpaşa’da başardık. İlçelerimizin birçoğu da bunu yapıyor. Ama bazı bölgelerimizde CHP olarak siyaset yapmak çok kolay değil, bunun farkındayız. Ama bu çalışmayı yapmazsak iktidara gidemeyeceğimizin de farkındayız.

Onun için her ilçemizde bu çalışmayı yapmak zorundayız. Bizim başardığımız en büyük şey bence şuydu; mahalle temsilcilikleri, komisyonlar, aktif üye sayısının arttırılması, üyelerin evinde ziyaret edilmesinin yanında bir aile haline gelmek oldu” dedi.

Genelde de İktidar Olacağız

İl başkanlığı döneminde bir milletvekili, bir Cumhurbaşkanlığı, 31 Mart ve 23 Haziran olmak üzere iki de yerel seçim geçirdiklerini söyleyen Ahmet Kumbul, "Yerel seçimde kazandığımız ilçe sayısını 5 iken, bu sayıyı 8’e çıkardık.

Bu başarının sonucunda da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden CHP bayrağı diktik. Bunu da sadece il yönetimi olarak değil, bütün bir Antalya olarak başardık. Bundan sonra bu belediyelerimizin hiçbirisini bırakmak istemiyoruz.

Başkanlarım ve meclis üyeleriyle yapılan ilk grup toplantısında şunu söylemiştim; ‘Başkanımızın buradaki çalışması çok önemli. Muhittin Başkanın Antalya’nın tamamındaki çalışması çok önemli. Her ilçe belediyesinin kendi bölgesindeki çalışması çok önemli.

Çünkü onların aktif çalışmaları, sahada yaptıkları ve bunların tabana aktarılmasıyla biz iktidara yürüyeceğiz. Hep yerelden genele iktidara gideceğiz. Bu dönem genel seçimlerde iktidar olmak zorundayız. Çünkü bu ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı var.

Daha özgürlükçü parlamenter sistemi bu ülkede tekrar tesis edeceksek, bizim bu seçimleri mutlaka kazanmamız gerekiyor. Belediye Başkanlarımıza bu konuda destek olacağız. Ne gerekiyorsa örgüt olarak elimizden geleni yapacağız, sonuna kadar arkalarında duracağız.

Bütün hizmetleri sahaya aktarmaya çalışacağız. Belediye başkanlarımız da, örgütü biraz daha öne çıkaracak. Sadece yerel seçimlerdeki oylar değil, genel seçimlerdeki oylar da bizim için çok önemli. Belediye başkanlarımızın kendi bireysel oyları var.

Her bölgeden oy alıyorlar. Bu çok önemli. Ama bizim için asıl önemli olan önümüzdeki süreçte genel seçimleri kazanmak. Bir sonraki yerel seçimler için değil, hizmetlerimizi yaparken ve aktarırken önümüzdeki genel seçimleri de hesap ederek yapmak zorundayız.

Ben başkanlarımızın örgütle uyumlu çalışmasıyla önümüzdeki süreçteki ilk genel seçimde başarının geleceğine sonuna kadar inanıyorum. Önümüzdeki süreçte bütün arkadaşlarımızla beraber mücadele edeceğiz. Kimin hangi görevde olduğunun bir önemi yok.

Çünkü söz konusu olan vatan, söz konusu olan bizim önümüzdeki hayatımız, söz konusu olan bizim geleceğimiz, çocuklarımızın, torunlarımızın hayatı. Bu partide üye olsun, olmasın, aktif görevde olsun, olmasın herkesin bunun için elini taşın altına koyması gerekiyor” diye konuştu.

Delegelerimizin Desteğini Bekliyorum

CHP’nin iktidar olması için; seçimi kazandığı takdirde il başkanı olarak, kaybederse kazananın koluna girip sıradan bir üye olarak mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini de belirten Kumbul, “Beş yıldır girdiğimiz bütün seçimlerden başarılı ayrıldık.

Partinin iktidara giden yolunda biz de bir taş, tuğla koymak istiyoruz. Antalya’dan iktidar yürüyüşüne mümkün olduğunca fazla oy oranıyla, mümkün olduğunca fazla milletvekiliyle destek olmak istiyoruz. Delegelerimizin kongrede desteğini bekliyorum.

Destek olan olmayan bütün arkadaşlarıma sonuna kadar saygı duyarım. Gazipaşa’ya onlarca defa geldik. Bir aile olduk. Hep iç içe olduk. Başkanımızla yönetimimizle hep uyumlu çalıştık bu süreçte. Önümüzdeki süreçte de aynı çalışmaları devam ettirmek istiyoruz.

Kongrelerimiz şimdiden hepimize hayırlı olsun” dedi.             

yukarı çık
0
Paylaşım