Menu
RSS

Antalya CHP İl Başkanı ve Adayı Kumbul: Davul da Bende, Tokmak da Bende Olacak

Antalya CHP İl Başkanı ve Adayı Kumbul: Davul da Bende, Tokmak da Bende Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, bugün düzenlediği “Muratpaşa Buluşması” yemeğinde partililere hitap etti. Kumbul konuşmasında, “davul da bende olacak, tokmak da bende olacak” dedi.

Çağlayan İstanbul Hall Düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık bin partili katıldı. Milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı ve Rafet Zeybek, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız,

eski İl Başkanlarından Ömer Melli, eski İl Başkanlarından Mustafa Erdem, eski Milletvekillerinden Tuncay Ercenk ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İbrahim Daş da yemekte yer aldılar.

Etkinliğe katılan isimlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ahmet Kumbul, “sahada omuz omuz çalıştığım, merdivenleri beraber çıktığım, standlarda beraber beklediğim,  kayıp kaçak seçmenleri beraber aradığım, adliyede birlikte sabahladığım yol arkadaşlarım,

hepiniz hoşgeldiniz” dedi. CHP’nin genel başkanlarını tek tek sayarak konuşmasına devam eden Ahmet Kumbul, kendisinin 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanı olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirtti.

Cumhur İttifakı’nın Oyununu Bozduk

Muratpaşa İlçe Başkanlığı ve Antalya İl başkanlığı döneminde çalışmalarını özetleyen Ahmet Kumbul, ilçe başkanlığı döneminde bir seçim bir de referandum geçirdiklerini ve bu dönemde Muratpaşa’da tarihi başarılara imza attıklarını belirterek,

“bu başarılar büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailemizin başarısıdır.” Dedi. Milletvekili sayısı ile gelen eleştirilere de değinen Ahmet Kumbul, “Genel Başkanımız 15 milletvekilini İyi Parti’ye gönderirken, İyi Parti’nin partimizden de oy alacağını,

milletvekili sayımızın çok fazla artmayacağını biliyordu. Fakat orada önemli olan vatandı. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek İyi Parti’nin de işin içine girmesini sağlayarak Cumhur İttifakı’nın oyununu bozdu.” Dedi.

12 İlçede Aday Çıkardık, 8 İlçede Kazandık

Yerel seçimlerle ilgili süreci de anlatan Ahmet Kumbul, “Yerel seçimlerde ittifak çok kolay sağlanmadı. 81 ilin sadece 4’ünde bütün ilçeler ve il belediyesinde ittifak kuruldu. Bu illerden birisi de Antalya’ydı. O masa çok kez dağıldı.

Ama her seferinde yeniden kuruldu ve bugünkü başarıyı yakaladık” dedi. 12 İlçede aday gösterdiklerini ve 8 ilçede ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde seçimi kazandıklarını belirten Kumbul, “bu ilçelerden birisi 1958 yılında ilçe olan Finike’dir.

Finike’de ilk defa belediye başkanlığını kazandık. Bir diğeri Kumluca’dır, 60 yıl sonra tekrar kazandık. Küçük Moskova denen Gazipaşa’yı tekrar CHP Belediyesi’ne kavuşturduk” vurgusunu yaptı.

Biz Partide Kavga İstemiyoruz

Belediye başkanları ile ilişkilere de değinen Ahmet Kumbul, belediye başkanlarının hatalarının elbette gündeme geleceğini ancak bunun basın önünde, sosyal medyada ya da sokakta değil, partimizin organları içinde ele alınacağını belirterek, “bir masaya yumruk vurma söylemi var.

Yumruğu nereye vuruyorsun? Düşmana mı vuruyorsun? Biz partide kavga istemiyoruz. Geçmişte belediye başkanları ile il başkanları arasındaki kavgadan partimiz çok çekti. Ne zaman belediye başkanı ile örgüt kavga etse biz seçim kaybettik.

Ankara’yı vuruşa vuruşa mı kazandık? İstanbul’u vuruşa vuruşa mı kazandık. Kazandığımız heryerde kucaklaşa kucaklaşa, sevgi ile dayanışma ile kazandık. Bundan sonra da böyle davranmaya devam edeceğiz diyerek” gelecek dönem yönetim anlayışını özetledi.

Tokmak Başkasındayken Davul Taşıyacak Halim Yok

Yaklaşan kongre öncesi süreci de değerlendiren Ahmet Kumbul, “Ben ikinci dönem il başkan adayı oluyorum. Ben hayatım boyunca herhangi bir yer için partilim, tabanım ve delegasyonumun dışında kimseye ‘ben aday olabilir miyim?’ diye sormadım.

Kimseden icazet almadım. Ben sadece Genel Başkanıma ‘ben aday olmak istiyorum?’ dedim. Hiçbir yerden izin almadım. Ben boynuma astığım davulun tokmağını kimseye vermem” diyerek sözlerini tamamladı.

yukarı çık
0
Paylaşım