Menu
RSS

Antalya CHP Gazipaşa’da Yüksek Düzeyde Katılımla Önseçim Yaptı: M. Ali Yılmaz Seçildi

Antalya CHP Gazipaşa’da Yüksek Düzeyde Katılımla Önseçim Yaptı: M. Ali Yılmaz Seçildi

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi, Belediye Başkan adayı belirlemede önseçim yaptı. CHP Gazipaşa İlçesine kayıtlı 1645 üyenin 1369 tanesi önseçimde oy kullandı. Yüzde 83.6 katılım oranına sahip önseçim için

genel merkez İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç’ı görevlendirmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Gazipaşa Belediye Başkanlığı için İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu kararı ve genel merkezin de onayı ile önseçim yaptı.

Genel merkez tarafından gönderilen çetele, oy pusulaları, hazirun cetveli ve oy kullanma zarfı ile yapılan seçime katılım oldukça yüksek oldu.

Gazipaşa Belediye Başkanlığı için CHP’den 6 kişi başvuru yapmıştı. Hidayet Bilgiç, Yavuz Çelik, Ali Güzel, Murat Özçelik, Selçuk Özdemir ve Mehmet Ali Yılmaz arasında tercih yapacak olan üyeler sandıkların başında yoğunluk oluşturdular.

Herhangi bir huzursuzluğun yaşanmadığı önseçimde oy kullanma saat 17.00’ de bitti. Daha sonra sandıkların açılması ve oy sayımına geçildi.

Seçim hakkında bilgiler veren CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, "Oy pusulaları Ankara'da basıldı. 3 tane sandık kurulu oluşturduk. Sandık kurulu oluşturulurken aday adayı arkadaşlarla birlikte yapıldı. Herkesin ortak görüşü ile yapıldı. Bunlar Ankara'ya gönderildi.

Genel Merkez'de onayladı. Adaylar soy isimlerinden alfabetik sıraya göre sıralandılar. Sadece istediğiniz adayın önüne çarpı koyacaksınız. Zarflarda Ankara'dan geldi. 2 milletvekilimiz Sandık Kurulu başkanı olarak gelecek.

Ben, İlçe Kadın Kolları Başkanımız Huriye Tunç, İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Yavuz Çetin ve Buğra Özçelik de görev yapacak. Yönetime geldiğimizde ilk söylediğimiz Belediye başkan adayımızı sandık koyarak belirleyeceğiz demiştik.

Yarın bunu yapacağız. Bu anlamda CHP Antalya İl Başkanımız Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekilimiz Çetin Osman Budak ve isteğimizi reddetmeyen Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na çok teşekkür ediyorum” dedi

Yapılan oylama sonucunda geçerli oyların 398’ini alan Mehmet Ali Yılmaz CHP Gazipaşa Belediye Başkan Adayı oldu.

Yılmaz seçim sonucunda yaptığı konuşmada “Asıl çalışmamız yeni başlayacak, köy köy, mahalle mahalle çalışma yapan diğer aday adayı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Bu seçimin kazananı CHP olmuştur. 31 Mart 2019’da Gazipaşa yeniden CHP’li belediye başkanına kavuşacak” dedi.

Diğer aday adaylarının aldığı oylar şöyle:

Murat Özçelik: 377 oy

Yavuz Çelik: 262 oy

Selçuk Özdemir: 260 oy

Hidayet Bilgiç: 24 oy

Ali Güzel: 23 oy

yukarı çık
0
Paylaşım