Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Büyükşehir Meclisi Tünektepe'ye Otel Yapılmasına Onay Verdi

Antalya Büyükşehir Meclisi Tünektepe'ye Otel Yapılmasına Onay Verdi

Konyaaltı İlçesi'nde Tünektepe'ye 30 odalı ve 60 yataklı otel ile 240 kişi kapasiteli restoran projesi Antalya Büyükşehir Belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Ak Parti ve MHP'li üyeler 'evet' oyu kullanırken, CHP'li üyeler kentin siluetini bozacağı gerekçesiyle 'ret' oyu kullandı. 

Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı meclisinin ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığındaki toplantıda 61 gündem maddesi görüşüldü. Yakın zamanda CHP'den ihraç edilen meclis üyesi Erol Özkarabekir, bağımsız sıralarında oturdu.

Yıllar önce 120 kişilik lokanta ve 120 kişilik gece kulübü yapılması amacıyla 49 yıllığına İl Özel İdare'ye verilen Tünektepe için meclisten yeni karar çıktı.

Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdare'nin kapatılmasıyla bünyesine geçen Tünektepe için hazırladığı 30 odalı, 60 yataklı otel ve 240 kişilik restoran için hazırladığı projeyi meclisin onayına sundu. Başkan Menderes Türel, Tünektepe'ye 'dünya projesi' diye ifade ettikleri bir tesis yapacaklarını söyledi.

CHP KENTİN SİLUETİNİ BOZAR DİYE RET VERDİ

Tünektepe için tahsis süresi azaldığı için Orman ve Su işleri Bakanlığı'ndan sürenin uzatılmasına yönelik girişimleri sonucu 29 yıllığına süre aldıklarını aktaran Türel, "İhale hazırlıkları başladı.

Antalya'ya yakışan sembolik bir tesis yapacağız. 30 sene kullanacağız. Planlama süreci bitti. Birkaç ay içinde ihalesini yapacağız. Antalya'ya kart postalları süsleyecek bir tesis kazandıracağız" dedi.

Maddeye Ak Parti ve MHP grubu 'evet' oyu kullanırken, CHP grubu otelin görünümünün kentin siluetini bozacağı düşüncesiyle 'ret' oyu kullandı.

BÜYÜKŞEHİR 128 MİLYON LİRA BORÇLANACAK

Büyükşehir Belediyesi, devam eden projeler için meclisten 128 milyon lira borçlanma yetkisi istedi. MHP ve Ak Parti grubu 'evet', CHP grubu 'hayır' oyu kullandı. CHP'li Erkan Demirci, borçlanma konusunda sürdürebilirlik endişesi olduğunu için 'ret' oyu verdiklerini aktardı.

Başkan Türel, gelir ve borçlanma konusunda Türkiye'nin en iyi belediyesi olduklarını dile getirerek, bunun uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından belirtildiğini söyledi.

Ek gündem maddelerinin gelmesi ve ağustos ayında meclisin tatil yapacak olması nedeniyle 5 dakika aradan sonra üçüncü oturum gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasıyla meclis sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım