Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’e İki Partiden Sert Tepkiler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’e İki Partiden Sert Tepkiler

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kastamonu'nun İnebolu İlçesinde 1 milyon 167 bin liraya restore edilen binanın açılışına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AKP Isparta Milletvekili Said Yüce, AKP Kastamonu Milletvekili Metin Çelik,

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve İnebolu Belediye Başkan Vekili Ayşe Baysal ile vatandaşlar katıldı.

“Hizmette Bulunmak Benim İçin Bir Şeref”

Açılış töreninde yaptığı konuşmada, Saidi Nursi' ye övgüler yağdıran ve merhum babasının da Risale-i Nur hizmetinde bulunduğunu belirten AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,

“Tarihi binanın restorasyonu benim için gerçekten çok farklı bir önem taşıyor. Bu kadar güzel bir şekilde restore edip, Türk kültür dünyasına kazandırmış olmanın gerçekten bahtiyarlığını hissediyorum.

Bu vesileyle babamı da rahmetle anıyorum. Bu hizmete katkı koymak benim taşıdığım en büyük miraslardan bir tanesidir. Üstad'ın hayatının, ilminin zenginliği hep eserlerinde mutlaka yer bulmuştur.

İşte bu manevi mirası yaşatmak, buna bir nebze hizmette bulunmak benim için de şeref olmuştur." dedi.

“Halkın Bir Kuruşunu Yedirmeyiz“

Antalya'nın AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Nur cemaatinin kurucu ismi olan Saidi Nursi Kültür Evini restore edip, açılışını gerçekleştirmesi CHP ve İyi Parti'den sert tepkiler geldi.

CHP Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin  “CHP olarak Antalyalıların bir kuruşunu yedirmeyeceğiz. Bunun hesabını başkandan soracağız” dedi.

CHP Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin Yurt Gazetesine yaptığı açıklamada, CHP olarak Antalyalıların bir kuruşunu yedirmeyeceğiz. Sayın tabelacı başkan Antalya'ya yatırım yapsın.

Eğer gerçekten babasının mirasına sahip çıkmak istiyorsa Kastamonu'na belediye başkanı olsun.

Orada istediği yatırımı yapabilir. Antalya dururken sen kalk Kastamonu na git Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi düşmanı birisinin evini restore et. Hem de belediyenin bütçesinden. Hem de Antalya halkının parası ile.

Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Sen bu parayı yani Antalyalıların parasını nasıl çar çur edersin. Sana bu yetkiyi kim verdi. O parada Antalya halkının hakkı var. Biz Antalya halkının parasını kuruşu kuruşuna sormak zorundayız.

Bu ödeneği hangi şartlarda ve neye göre ayırdın, bunun hesabını Antalya halkına tabelacı başkan vermelidir “ dedi.

Bir Tepkide İYİ Partiden

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e bir tepkide Antalya İyi Parti İl Başkanı Av. Nizamettin Sağır'dan geldi. Sağır “Eğer bu para doğru ise, bu FETÖ terör örgütünün yaptığı faaliyetlerden arkadaşlar hiç ders almamış görünüyorlar “ diye konuştu.

İyi Parti Antalya İl Başkanı Av. Nizamettin Sağır Yurt Gazetesine yaptığı açıklamada  “Ders alınması gereken hadise şudur;

Cumhuriyetin dışında bazı değerlerle hakaret eden, kurum ve kuruluşları yüceltme başımıza FETÖ hadisesini getirdi. Bundan ders alınmamış görünüyor.” dedi.

Sağır sözlerini şöyle sürdürdü;

Belediye Borç Batağında

Antalya Büyükşehir Belediyesi borç batağı içerisinde. Bankalardan para almak için meclis kararları çıkartıyor. Böylesine bir pozisyonda bir paranın bırakın bir milyon lirayı yüz lirayı sokağa atacak hali yok.

Antalya Büyük şehir belediyesine söylenecek tek şey, Antalya Belediyesi'nin imkanlarını hovardaca harcandığıdır. Yani borç batağı içerisinde olup, bankalardan kredi kullanan bir belediye, bunu yaparsa ne denilir,

herhalde bununla ilgili atasözlerimiz var biliyorsunuz, bu atasözlerini hatırlatmakta fayda var.”

Başkan Menderes Türel'in açılış konuşmasında yaptığı " Bu vesileyle babamı da rahmetle anıyorum. Bu hizmete katkı koymak benim taşıdığım en büyük miraslardan bir tanesidir. Üstad'ın hayatının, ilminin zenginliği hep eserlerinde mutlaka yer bulmuştur.

İşte bu manevi mirası yaşatmak, buna bir nebze hizmette bulunmak benim için de şeref olmuştur." sözlerine de değinen İyi Parti Antalya İl Başkanı Av. Nizamettin Sağır “  O şerefi kendi cebinden yapsaydı, daha çok erdemli olurdu.

Bu hadiseyi şeref olarak görüyorsa o sorumluluğu milletin Antalyalıların parası ile değil, kendi parası ile yapsaydı çok daha faydalı olurdu. Neresinden alırsanız alın komik değil, traji komik. Antalya'nın parası ile şu saltanat sürme işinden vazgeçsinler. “ dedi. Aliseydi KARAGÖZ / YURT

yukarı çık
0
Paylaşım