Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Antalya Belediye İş Yine Çavuşoğlu Dedi

Antalya Belediye İş Yine Çavuşoğlu Dedi

Belediye İş Sendikası Antalya Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda sendikanın şube başkanlığı için iki aday çıktı. Mevcut başkan Kemal Çavuşoğlu ile İsmail Tıbık seçim yarışında Çavuşoğlu 101 oyla yeniden sendikanın şube başkanlığına seçildi. Tıbık ise 59.oy aldı.

Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası Antalya Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu, önceki gün Harrington Park Resort Otel’de Genel Başkan Nihat Yurdakul’un katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede tekrar aday olan mevcut başkan Kemal Çavuşoğlu’nun karşısına ise İsmail Tıbık aday olarak çıktı.

Kongreye, Belediye İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, Güvenlik İş Antalya Şube Başkanı Hüseyin Çalkaya, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, belediye meclis üyeleri ve üyeler katıldı.

Belediye İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu yaptığı konuşmada “Temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, örgütlenme, toplu sözleşme ve grev hakkının sınırlandırıldığı veya yasaklandığı, emeğin örgütlü olmadığı bir ülkede,

evrensel anlamda bir demokrasiden de hukuktan da bahsedemeyiz. Ülkemizi evrensel demokrasiye ve çağdaş uygarlığa taşımak ancak, demokratik haklarını özgürce kullanabilen eğitimli ve örgütlü bir toplumla mümkündür.

Bizler, emekçileri köleleştirmeyi hedefleyen bu uygulamaları, dün de kabul etmedik bugün de kabul etmiyoruz, yarın da kabul etmeyeceğiz” dedi.

Çavuşoğlu sendikal örgütlenmenin önünde ciddi zorlukların olduğunu söyleyerek, yandaş sendikalar eliyle yapılan baskıların, öte yandan da taşeron sistemi yüzünden özgür toplu sözleşme yapma haklarını kullanamadığını belirtti.

Hükümetten taşeron işçilere verdiği sözü tutarak, tüm taşeron işçileri, ayrımsız kadroya alması gerektiğini, özgür toplu sözleşme önündeki engelleri kaldırması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, derhal taşeron işçi çalıştırma uygulamasına derhal son verilmesi gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Ülkemizi evrensel demokrasiye ve çağdaş uygarlığa taşımak ancak, demokratik haklarını özgürce kullanabilen eğitimli ve örgütlü bir toplumla mümkündür.

Bizler, emekçileri köleleştirmeyi hedefleyen bu uygulamaları, dün de kabul etmedik bugün de kabul etmiyoruz, yarın da kabul etmeyeceğiz.

Tüm bu zorlukları, önümüze konulan bütün engelleri birer birer aşarak bugünlere geldik.

Bu dönemde aramıza yüzlerce yeni arkadaşımız katıldı. Sendikamıza bu dönemde üye olan arkadaşlarımız, tüm baskılara rağmen, sendikamızı tercih etti.

Onlara bir kez daha bu tercihlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’de de, bu bölgede de sendikacılığın adı Belediye-İş’tir.

Sendikamızın önündeki dört yılın yol haritasının çizileceği Genel Kurulumuzda, yapılacak önerileri ve eleştiriler önümüzdeki çalışma döneminde bizlere rehber olacak, yol gösterecek.

Biz ekibimizle birlikte hiç kimseyi bu zamana kadar yaptığımız gibi ötekileştirmeyeceğiz”

yukarı çık
0
Paylaşım